Biden predstavil novú „pracovnú skupinu“ Pentagónu, ktorá má čeliť „výzve Číny“
11 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Prezident USA Joe Biden predstavil vojenskú pracovnú skupinu na hodnotenie politiky voči Pekingu s prísľubom, že bude čeliť „výzve Číny“, informuje portál RT.


Biden oznámil novú pracovnú skupinu počas stredajšej návštevy Pentagónu, pričom vyhlásil, že jeho administratíva „bude čeliť rastúcim výzvam Číny, ktorá spočíva v udržaní mieru a obrane našich záujmov“.

"Bude to vyžadovať úsilie celej vlády, dvojstrannú spoluprácu v Kongrese a silnú alianciu a partnerov," uviedol Biden pri predstavení skupiny, ktorá bude hodnotiť "strategické a operačné koncepcie, technológie a udržanie sily."

"Týmto odpovieme na čínsku výzvu a zabezpečíme, aby Američania boli konkurenciou budúcnosti," uviedol americký prezident Joe Biden.



Pracovná skupina pod vedením Eliho Ratnera, ktorý v Číne slúži ako špeciálny asistent ministra obrany Lloyda Austina, bude zložená z 15 civilných a uniformovaných obranných predstaviteľov a svoje poznatky dodá Austinovi do štyroch mesiacov, uvádza sa v informačnom liste Pentagónu.

Výrobca Kalašnikova predstavil inteligentnú brokovnicu, ktorá vytvorí videozáznam zo streľby (VIDEO)
Vďaka digitálnym chladničkám a autám pripojeným k internetu sú spotrebiče čoraz inteligentnejšie. Vďaka ruskému výrobcovi zbraní nie je výnimkou ani nová brokovnica, informuje portál RT. Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár