Aké bezpečnostné opatrenia radia špičkoví svetoví matematici?
11 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Matematik Richard Kollár v najnovšom príspevku na Facebooku informoval, aké bezpečnostné opatrenia radia svetoví matematici.


"Peter Markowich a Norbert Mauser sú špičkoví svetoví matematici, s ktorými som mal tú česť v minulosti sa aj stretnúť či spolupracovať. Ich modely priniesli počas pandémie kvalitné predikcie. A aj oni už teraz nedokážu mlčať. Ohniská sa proste musia okamžite izolovať, aj keď nie sú v rómskych osadách, ale aj v horskom meste, či vo veľkej firme. A tak napísali, čo si myslia, a čo ich trápi a čo navrhujú," uviedol matematik.

"A šokujúco, ale naozaj šokujúco, navrhujú to isté ako vedci a odborníci u nás:
A) Zwei-Meter-Abstand und FFP2-Masken in Innenräumen!
B) Effiziente Kontaktverfolgung und Isolierung!
C) Testen, testen, testen
D) Bei jedem Cluster muss sofort ein rigoroser lokaler Lockdown erfolgen
E) Impfen, impfen, impfen"

Matematik Kollár ďalej popísal, čo vlastne matematici radia: "Takže áno, oveľa prísnejšie dodržiavanie opatrení vo vnútorných priestoroch, efektívne trasovanie a dodržiavanie izolácie, dobrá dostupnosť testov zadarmo pre všetkých, ktorí sa chcú ísť otestovať, blesková izolácia nájdených ohnísk a samozrejme vakcinácia, ktorá ani v Rakúsku nejde principiálne inak ako u nás," dodal.

"Vôbec nie je prekvapenie, že aj títo matematici prišli k tým istým záverom. Matematika je pomerne prehľadná veda a z rovnakých dát a predpokladov vždy vedie k tým istým záverom. To je jej výhoda," uviedol na záver.

U desiatok ľudí sa po podaní vakcíny proti Covid-19 vyvinulo zriedkavé ochorenie krvi
U najmenej 36 ľudí, ktorí boli zaočkovaní vakcínou od spoločností Pfizer a Moderna v USA, sa podľa správ vyvinulo zriedkavé ochorenie krvi. Jeden pacient zomrel a lekári nemôžu vylúčiť, že za tým nestojí vakcína, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár