Päťdesiatnici si sex často viac užívajú
10 | 02 | 2021 I Timotej Dudka
Pred rokmi predávali v kníhkupectvách knižku Sex po päťdesiatke. Keď ste ju otvorili, našli ste vnútri len prázdne stránky. Aj mnohí tínedžeri si myslia, že po päťdesiatke sex už neexistuje. A ešte dnes sa nájdu ľudia, ktorí ho považujú u starších ľudí za niečo nepatričné, smiešne, alebo dokonca aj veľmi odpudivé, píše portál Novinky.cz.

Lenže časy, keď ľudia považovali päťdesiatku za vek, v ktorom sa muži aj ženy stávajú len odpočívajúcimi starčekmi, sú už dávno preč. Ľudia sa v súčasnosti dožívajú vyššieho veku a v lepšej kondícii ako kedykoľvek predtým. Milostný život dnešných päťdesiatnikov rozhodne nemôžeme pokladať za nejakú doznievajúcu symfóniu.





A to sa netýka len pánov, ktorí sa v záchvate druhej miazgy rozhodnú žiť nový život, kúpia si silný automobil a upgradujú manželku za mladší model. Alebo päťdesiatničky, ktoré sa z rôznych dôvodov ocitnú samy a nájdu si nového priateľa či partnera, niekedy dokonca mladšieho.




Ani väčšina párov, ktoré spolu žijú niekoľko rokov, nezabúdajú na intímny život a považujú ho za dôležitý. Potvrdzujú to najrôznejšie výskumy. Kvalitný intímny vzťah pozitívne ovplyvňuje celkové zdravie aj najrôznejšie aspekty ľudského života.


Sex po päťdesiatke má určite svoje špecifiká. Jeho prioritou celkom iste nebudú "rýchlovky" na kuchynskej linke, vo výťahu alebo v kabínke v obchode s oblečením. Býva pre neho typická skôr určitá intímna pohoda a snaha si ho vychutnať bez ohľadu na rôzne zdravotné ťažkosti.


Ženy sa priznali: Sex vedľa svokry alebo vo verejnom bazéne!
Pre niektorých z nás je sex absolútne intímnym a privátnym okamihom, ktorý rozhodne nechceme zdieľať s nikým iným. Pocit, že nás môže niekto nachytať, by sme jednoducho nezvládli. Avšak nájdu sa aj takí, ktorých sex na verejnosti nesmierne... Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár



Vďaka sexu ženy zvládajú lepšie aj obdobie klimaktéria




Vedci z Kalifornskej univerzity v americkom San Diegu vedení profesorkou Elizabeth Barretovou skúmali sexuálny život viac ako 800 žien, ktorých priemerný vek bol 67 rokov, a dospeli k zaujímavému záveru. V porovnaní s mladými ženami mali pohlavný styk menej často, ale boli s ním spokojnejší.





Pozoruhodných 67 percent z nich uviedlo, že orgazmu dosahuje pri každej alebo takmer každej súloži. Už vedia, ako na to. A sexuálne uspokojených bolo 61 percent z nich, bez ohľadu na to, či mali partnera, alebo nie.





Častá a uspokojujúca sexuálna aktivita býva u starnúcich ľudí vizitkou dobrej fyzickej i psychickej kondície, vitality, ale aj slušnej úrovne zdravia. Pri troche rozumnej starostlivosti o svoje telo a dušu si môžu partnerský sex užívať aj mnoho rokov po päťdesiatke.





Sexuálna aktivita je tiež významným životným predelom hlavne pre ženy, ktoré v tomto veku prechádzajú klimaktériom a fázou života, ktorá nasleduje po ňom, postklimaktériom. Prax gynekológov a sexuológov ukazuje, že prechod lepšie zvládajú tie dámy, ktoré majú pravidelné sexuálne styky. Možno aj preto, že si pripadajú viac žiaduce a príťažlivé.


Čo sa stane s vaším telom, keď dlho nemáte sex
Na to, že je sex príjemný a mnohokrát ohromne zábavný, už iste väčšina z vás prišla. Ale sex nám neprináša len tieto dva aspekty, má mnoho rôznych ďalších vplyvov na náš život a možno si ich vôbec neuvedomujete, píše portál... Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Marek Molnár



Sex je však významný aj pre pánov staršieho veku




Pomáha im lepšie čeliť stresu a psychickému napätiu. Nepochybne prispieva k tomu, že sa muži, ktorí žijú v manželstve alebo v trvalom vzťahu so ženou, dožívajú vyššieho veku ako tí, ktorí žijú sami.





Najčastejším sexuálnym problémom starnúcich mužov býva nespoľahlivá erekcia. Tú možno väčšinou zvládnuť pomocou účinných liekov. Najčastejším problémom žien je menšia pružnosť pošvových slizníc, ich zúženie a horšia schopnosť dosiahnuť dostatočne zvlhčenej pošvy. Aj tieto ťažkosti sa však obvykle dajú ľahko vyriešiť vďaka najrôznejším lubrikantom.





Pomôcť im však môže tiež gél, prstenec alebo tabletky, ktoré doplnia chýbajúci hormón estrogén, ktorého nízka hladina je príčinou spomínaných ťažkostí.




Svoj prechod nemajú len ženy, ale aj muži, keď im s vekom príliš klesne produkcia mužského pohlavného hormónu testosterónu. Typickými príznakmi tohto javu sú menšia chuť na sex, horšia erekcia, priberanie na váhe, únava, nervozita, nespavosť a podráždenosť.


Zlepšite svoj sexuálny život. Ide to hneď!
Máte pocit, že je váš sexuálny život na bode mrazu? Padli ste s partnerom do rutiny? A už dávno si nepripadáte sexi? Odborníci sa zhodli na šiestich tipoch, vďaka ktorým posuniete vaše milovanie na ďalšiu úroveň. Dobrou správou je, že všetky rady... Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Timotej Dudka