Remišová by si za premárnenú miliardu mala pobaliť veci a odísť, konštatuje Erik Tomáš
09 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Na Slovensku je od začiatku tohto týždňa témou číslo jeden Veronika Remišová a „stratená“ jedna miliarda z eurofondov, za čo, podľa europoslankyne Ďuriš Nicholsonovej, môže práve ona. Najmä z toho dôvodu vyzýva poslanec Erik Tomáš vicepremiérku na odchod z funkcie.


Slovensko, podľa Lucie Ďuriš Nicholsonovej, prišlo neodvratne o miliardu eur z eurofondov, za čo môže ministerka Veronika Remišová, ktorá má eurofondy na starosti. Podľa Erika Tomáša, poslanca Národnej rady za Hlas-SD, bi si za to mala zbaliť veci a odísť, čo okomentoval aj v statuse na sociálnej sieť.
Niektorí ľudia nemajú čo do úst a vláda nechá jednu miliardu vyfučať komínom



Peniaze, o ktoré Slovensko neodvratne prišlo, by mohli byť podľa Erika Tomáša použité na schémy pomoci, z ktorých sú v súčasnosti sanovaní koronou ťažko skúšaní zamestnanci, živnostníci a firmy. „Slovensko je podľa Medzinárodného menového fondu druhou najhoršou krajinou EÚ v poskytovaní tejto finančnej pomoci. Niektorí ľudia už nemajú doslova čo do úst. Matovičova vláda však jednu miliardu eur nechala vyfučať hore komínom,“ píše v úvode Tomáš, podľa ktorého Remišovej, ktorá je za danú oblasť eurofondov zodpovedná, zriadili z peňazí daňových poplatníkov špeciálne ministerstvo. „Myslíte si, že sa niečo udeje? Že si pani Remišová už pobalila veci? Opäť nič!“ konštatuje Erik Tomáš a dodáva, že veď pred ňou už politicky prežili aj takí ministri, ktorí boli obvinení zo zodpovednosti za tisíce obetí koronavírusu. Aj preto je referendum jedinou cestou ako vymeniť nekompetentných ministrov aj celú vládu.

„Veľká nespokojnosť ľudí je debakel vládnej koalície a najmä premiéra,“ myslí si Erik Tomáš
Na Slovensku v boji s pandémiou už nejde o politiku, ale o životy. Myslí si to poslanec za Hlas-SD Erik Tomáš, ktorý to vytkol premiérovi a celej vláde. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.