Dostaneme Suchobu na Slovensko? Prokurátor na neho žiada vydať medzinárodný zatykač
09 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Bohatého podnikateľa Michala Suchobu obvinila NAKA v rámci akcie Mýtnik, pri ktorej boli zadržaní aj oligarcha Jozef Brhel či exprezident Finančnej správy František Imrecze.


Na Michala Suchobu, obvineného je v kauze Mýtnik, podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry 4.2. na Špecializovaný trestný súd návrh na vydanie európskeho a medzinárodného zatýkacieho rozkazu, pretože sa v súčasnosti nachádza v zahraničí, informuje o tom portál tvnoviny.sk.
Jozef Brhel sa vrátil zo zahraničia a skončil vo väzbe, ako to bude so Suchobom?

Do redakcie TV Markíza prišla informácia o tom, že by sa mal nachádzať v luxusnej rezidencii v Spojených arabských emirátoch. „Nedá sa to minúť, jeho Ferrari Monza SP je neprehliadnuteľné. Také auto nemajú ani miestni šejkovia,“ píše informátor v správe. V prípade, že by na neho naše súdy vydali zatykač, dostať ho na Slovensko môže byť zložité. „Medzi Slovenskou republikou a Spojenými arabskými emirátmi neexistuje bilaterálna zmluva a Spojené arabské emiráty nepristúpili k nijakému medzinárodnému dohovoru," uviedol na margo možného problému hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla. Pri akcii Mýtnik bolo elitnými policajtami z NAKA viacero osôb spájaných s bývalým vedením finančnej správy, medzi ktorými bol aj jej exšéf František Imrecze.

Ten je obvinený z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v súvislosti s IT tendrami na nákup informačných systémov za milióny eur. Zmluvy boli v utajenom režime, čo malo údajne zakryť úplatky a dopredu dohodnuté kšefty. Imrecze však obvinenia odmieta. Spolu s ním stíhajú aj vplyvných podnikateľov Jozefa Brhela a Michala Suchobu. Milionár a oligarcha Brhel bol síce tiež v zahraničí a obvinenia odmietol, no napokon sa vrátil na Slovensko a súd ho poslal do väzby. Suchoba sa zatiaľ neozval a ani jeho advokát nevie, či sa plánuje vrátiť na Slovensko, pretože s ním vraj už niekoľko dní nekomunikuje.

Pri akcii Mýtnik zadržala NAKA okrem Imreczeho aj ďalších šesť ľudí
NAKA pri dnešnej akcii Mýtnik okrem bývalého šéfa finančnej správy zadržala ešte šesť ľudí. Ďalší dvaja sa nachádzajú v zahraničí. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.