Zaľudia majú plné zuby spôsobu, ako Matovič riadi vládu. "Takto to nemôže pokračovať," hromží Remišová
08 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

SME rodina sa rozčuľuje, že takto to už ďalej nejde, najnovšie aj Remišová zo Za ľudí vyhlásila, že takto to nemôže pokračovať, SaS si nechá dovoliť od premiéra čokoľvek a jej politička mu píše otvorené listy. A život ide ďalej.


"Za ľudí má plné zuby spôsobu riadenia vlády: Takto to nemôže pokračovať," prehovorila konečne už aj Veronika Remišová, zaznamenal portál topky.sk.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí by mal v spolupráci s hygienikmi a Úradom verejného zdravotníctva SR stanoviť jasné pravidlá, ktoré školy majú byť otvorené a ktoré nie. Podľa citovaného zdroja to požaduje  vicepremiérka a ministerka informatizácie Veronika Remišová s tým, že by to mohlo byť zadefinované v COVID automate.

Remišová nerozumie postupu premiéra
Šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová nerozumie postupu predsedu vlády Igora Matoviča (OĽANO). Ten vo štvrtok skonštatoval, že by školy a škôlky v tejto pandemickej situácii neotváral a neplánuje sa zúčastňovať na rokovaniach o tejto... Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | tasr


"Vicepremiérka na tlačovej konferencii priblížila, že minulý týždeň pandemická komisia určila, ktoré školy sa majú otvoriť a ktoré nie. Následne o pár dní regionálne úrady verejného zdravotníctva vydali opačné rozhodnutia. Spôsobili tým "všade chaos". Rozhodnutie o otváraní škôl musí byť podľa Remišovej jasné." píšu topky.sk.

Portál cituje vicepremiérku, ktorá sa o vlastnej vláde vyjadruje ako opozičný politik: "Školy a zriaďovatelia by mali rozhodnutie vedieť v dostatočnom predstihu, a to v stredu po vláde. Pravidlá musia byť predvídateľné. "Pre firmy sú, ale pre školy nie sú," poznamenala Remišová. "O tom, ktoré školy sa otvárajú a ktoré nie, rozhoduje teraz pán bohviekto," poznamenala ministerka. O situácii sa chce podľa citovaného zdroja rozprávať s partnermi na koaličnej rade.

Remišová zároveň pripomenula, že na Slovensko majú prísť vakcíny od spoločnosti AstraZeneca. Predpokladá, že všetci učitelia na prvom stupni by mohli byť zaočkovaní za dva týždne. Je to podľa nej dôležité pre bezpečnosť detí, učiteľov aj bezproblémové vyučovanie, pripomínajú topky.sk.

Koaličná strana Za ľudí má "plné zuby" spôsobu riadenia vlády. Remišová kritizuje, že ministri sa nemôžu o dôležitej epidemiologickej informácii dozvedať iba zo sociálnej siete predsedu vlády.

Remišová si otvorila hu... (ústa), vykopli ju z budovy Úradu vlády SR
Veronike Remišovej odkázali, že sa má do júna vysťahovať z úradu vlády. List od Úradu vlády SR dostala vicepremiérka krátko po hlasovaní o plošnom testovaní a deň po hádke na koaličnej rade. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Ivan Brožík