Matovič a OĽaNO pred voľbami sprosto oklamali voličov, poukazuje Šutaj Eštok
08 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zvolenie Daniela Lipšica zatiaľ opozícia nerozdýchala. Svedčí o tom aj video, ktoré k tejto téme nahral poslanec za stranu Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok.


Daniel Lipšic je osobou, ktorá nie je na strane opozície prijateľnou vo funkcii špeciálneho prokurátora. A to hneď z viacerých dôvodov. Aké sú to vymenoval poslanec Hlasu-SD vo videu, ktoré umiestnil na sociálnu sieť.
Lipšic mal iný meter na vinníkov zrazenia chodcov ako po tom, keď sa to stalo jemu

Matúš Šutaj Eštok hneď v úvode hovorí, že OĽaNO a Igor Matovič pred voľbami sprosto oklamali voličov. „Pri špeciálnom prokurátorovi sľubovali, že odpolitizujú prokuratúru a transparentný výber špeciálneho prokuratúra. A výsledok? Odpolitizovanie vyzerá tak, že za špeciálneho prokurátora zvolili bez hanby Daniela Lipšica. Koaličného partnera Igora Matoviča a bývalého straníckeho šéfa Daniela Grendela a Milana Krajniaka,“ hovorí Šutaj Eštok, podľa ktorého bude na stíhanie kriminality na Slovensku dohliadať človek, ktorý je sám v podmienke za zrazenie a usmrtenie dôchodcu, pričom jeho trest stále neuplynul.



„Ako minister podal pán Lipšic viac ako 90 dovolaní v prípade smrteľných nehôd, pretože sa mu podmienečný trest zdal príliš mierny. Keby rovnaký meter uplatnili sudcovia na neho, možno ešte dnes by sedel za mrežami,“ dodáva poslanec Hlasu-SD s tým, že po tejto tragédii sa Lipšic venoval advokácii a jeho klientami boli napríklad Igor Matovič, Jaroslav Naď či Andrej Kiska. „A my máme veriť, že prokuratúra pod jeho vedením bude v týchto kauzách nezávislá?“ pýta sa Šutaj Eštok. Nikto zo štyroch kandidátov za špeciálneho prokurátora nebol podľa neho v takom brutálnom konflikte ako práve Daniel Lipšic. Napriek tomu ho koaličný valec pretlačil. „Popri neschopnosti, amaterizme, zmätku im totiž zostala už iba jediná agenda – zatýkanie politických oponentov. A ak by mala byť toto hlavná úloha Daniela Lipšica, nekonali by ináč,“ hovorí v samom závere Matúš Šutaj Eštok.

Harabin: Lipšic nemá justičnú ani prokurátorskú skúšku, ako môže byť špeciálny prokurátor?
Štefan Harabin dopredu upozorňoval, že zvolením Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora poslanci porušia zákon. Teraz im to vo videu na sociálnej sieti pripomína znova. Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik