Analytici: Nechajte deti a rodičov spolu doma venčiť psov
08 | 02 | 2021 I Michal Filek

Premiér Matovič mal tlačovku. Povedal, že treba zachrániť každý život, aj v poslednom okrese. Analytici z iniciatívy Dáta bez pátosu mu však dali aj skutočný návod, ako na to. Rozhodne nenútiť ľudí, aby sa pre nezmyselný test nakazili v dlhom rade a deti a rodičov treba nechať doma spolu venčiť psa. 







"Dnes sme počuli, že treba zachrániť každý život aj v poslednom okrese. V TOM POSLEDNOM OKRESE pri existencii UK B117 vírusu o 10 dní nechcete v mraze do šór vyhnať negatívnych občanov, lebo sa tí, čo sa nemuseli, nakazia a je pravdepodobné, že viac ľudí nanovo nakazíte, ako zistíte z už nakazených pozitívnych," píšu na facebooku Dáta bez pátosu.






Podľa nich treba aj v zelených okresoch testovať. Avšak ľudí mobilných, dochádzajúcich do závodov, úradov, šoférov, predavačky, poštárky. Skrátka ľudí 1. línie.






"Nechajte zlockdownovaných rodičov a ich deti na pokoji doma a nechajte ich spolu v rámci domácnosti venčiť psa alebo venčiť sa v prírode bez kontaktu s inými."





Situácia v Piešťanoch je zlá. Otvárať školy majú zakázané, o stovku detí sa nemá kto postarať
Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave zakázalo mestu Piešťany otvárať školy od 8. februára kvôli zlej epidemiologickej situácii. Mesto však žiada o vyriešenie problému s otvorením predškolských a školských zariadení pre deti rodičov... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


Dôležitá je dôsledná izolácia. To je však na Slovensku zásadný problém. "Téme dôsledného karantenizovania, zákazu vychádzania a izolácii sa vedenie pandémie dostatočne nevenuje. Pokyny nezaznievajú jasne a hlasne, kontrola po testoch neexistuje. Všetko je postavené na dobrovoľnosti registrácie. Izolovaným sa nedostáva dostatočnej pomoci od štátu, pomoci pri dodávkach potrebných potravín, liekov a hygieny."






No a rovnako sa vraj nedostatočná pozornosť venuje diagnostike, povinnému meraniu teploty, detekovaniu príznakov a testovaniu do výroby, prevádzok služieb (obchodov) a na stavby dochádzajúcich pracovníkov.




"Následné trasovanie okolia infikovaných tiež nie je dostatočné a okamžité. Ideme do 6. týždňa lockdownu a podobne ako v iných krajinách po 5 - 8 týždňoch lockdownu klesli počty pozitívnych, hospitalizovaných, ťažkých stavov a stúpli počty očkovaných. Tieto 4 DOBRÉ správy má aj Slovensko. Buďme trpezliví. Dobre bude," končia svoj polnočný status mierne optimisticky analytici Dát bez pátosu.





Matovič chce od Sulíka vedieť, prečo nie sú nakúpené testy na testovanie detí
Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) v diskusnej relácii televízie TA3 V politike povedal, že sa bude rozprávať s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS), prečo nie sú nakúpené testy, pri ktorých sa robí výter len z prednej časti nosa.... Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Gabriel Matta