V mnohých mestách ostanú školy aj po pondelku naďalej zatvorené
07 | 02 | 2021 I sefredaktor
Slovenské mestá a obce testujú rozhodujú, či otvoria svoje školské zariadenia pre deti. Je však jasné, že v mnohých mestách ostanú školy aj po pondelku naďalej zatvorené.

Banská Bystrica od pondelka otvorí svoje školy

Mesto Banská Bystrica od pondelka (8. 2.) otvorí všetky materské školy (MŠ) a základné školy (ZŠ) pre žiakov prvého stupňa vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti,  informuje TASR.
Školy a škôlky zásobuje samospráva respirátormi FFP2, ako aj ďalšími ochrannými a dezinfekčnými potrebami.

Mesto Michalovce neobnoví prezenčné vyučovanie do 19. februára

Školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Michalovce prezenčné vyučovanie od pondelka (8. 2.) neobnovia. V sobotu o tom rozhodol krízový štáb mesta, na základe  odporúčanie regionálnej hygieničky prehodnotiť obnovenie vyučovacieho procesu prezenčnou formou vzhľadom na nepriaznivú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19. Prevádzka materských škôl a školských klubov detí pre rodičov z kritickej infraštruktúry a pre rodičov, ktorým povaha práce neumožňuje výkon práce z domu, pokračuje v nezmenenej forme ako doteraz.

Mesto Košice v pondelok školy neotvorí

V Košiciach sa od pondelka (8. 2.) školy neotvoria, Na odberných miestach zriadených mestom zaevidovali od stredy (3. 2.) 461 ľudí s pozitívnym výsledkom na ochorenie COVID-19.
Bezpečnostná rada okresu odporučila mestu ako zriaďovateľovi škôl a školských zariadení neobnoviť ich prevádzku na svojom území, s výnimkou materských škôl (MŠ), školských klubov detí určených pre zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov zabezpečujúcich zachovanie chodu hospodárstva a verejného života.

Poprad od pondelka otvorí svoje školy, zamestnancom poskytne respirátory

Mesto Poprad od pondelka (8. 2.) otvorí všetky školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Všetkým ich zamestnancom poskytne respirátory a v spolupráci s Nemocnicou Poprad rúška pre deti. V súvislosti s potrebou mať negatívny test na ochorenie COVID-19 zriadilo tri testovanie miesta v Aréne Poprad.

Prešov od pondelka otvorí svoje školy

Mesto Prešov od pondelka (8. 2.) otvorí všetky materské školy (MŠ) a základné školy (ZŠ) pre žiakov prvého stupňa vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Počas tohto víkendu zriadili v súvislosti s návratom detí do škôl osem odberných miest. Určené sú pre zamestnancov ZŠ, MŠ, základných umeleckých škôl (ZUŠ) a rodičov, respektíve zákonných zástupcov všetkých žiakov prvého stupňa ZŠ a detí, ktoré navštevujú MŠ. Testovanie môžu využiť aj zamestnanci a rodičia detí zo súkromných alebo cirkevných MŠ a ZŠ, ktorých sa od pondelka týka prechod na prezenčnú výučbu.