Rozzúrení Briti protestujú proti plánu zakázať alkohol v krčmách
07 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Najnovšie správy naznačujú, že britská vláda uvažuje o zákaze predaja alkoholu v krčmách, ktoré by sa mali čoskoro začať otvárať, informuje portál RT.


V piatok denník Daily Telegraph uviedol, že vláda premiéra Borisa Johnsona uvažuje o pláne, ktorý by umožnil znovuotvorenie krčiem iba v prípade, že nebudú predávať alkohol - snaha zastaviť šírenie koronavírusu v dôsledku toho, že opití ľudia nebudú dodržiavať bezpečnostné opatrenia.

Tento návrh okamžite spôsobil rozruch medzi "smädnými" Britmi, ktorí tvrdia, že krčma bez alkoholu už vôbec nie je krčmou.



„Krčmy bez alkoholu? Aká je pointa. Vládna kontrola zašla príliš ďaleko,“ protestovala ikona brexitu a vášnivý pijan piva Nigel Farage. Iní porovnávali krčmu bez alkoholu s reštauráciou bez jedla, obchodom s odevmi bez oblečenia alebo lekárňou bez liekov.

Ak vezmeme do úvahy, že prevažná väčšina výnosov z krčmy pochádza z alkoholických nápojov, zákaz alkoholu by po roku ďalších veľkých neúspechov určite zasiahol majiteľov krčiem ešte silnejšie.

Netanjahu kritizuje Medzinárodný tribunál za snahu rozšíriť svoje pôsobenie na palestínske územia
Medzinárodný trestný súd sa prihlásil k jurisdikcii nad palestínskymi územiami Gazy a Západného brehu Jordánu vrátane východného Jeruzalema, čo znamená, že by tam mohli byť skúmané vojnové zločiny. Izrael tento krok skritizoval, informuje portál... Čítať ďalej
06 | 02 | 2021 | Marek Molnár