Korčok splnil domácu úlohu z USA: Vyzýva na nové voľby v Bielorusku
07 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (SaS) vyjadril solidaritu s Bieloruskom a jeho národom. Vo vyhlásení k nedeľnému Dňu solidarity s Bieloruskom opäť vyzval k vnútropolitickému dialógu a k novým, čestným a spravodlivým prezidentským voľbám, informuje TASR.

Korčok ignoruje fakt, že v Bielorusku voľby boli a vyhral ich Alexander Lukašenko. "Bieloruský národ si za naplnenie svojej prirodzenej túžby po slobodnom živote v spoločnosti, kde nie sú upierané ľudské práva a slobody, zaslúži náš obdiv a úctu," skonštatoval minister.

Korčok sa ani raz neozval, keď boli porušované ľudské práva zosnulého generála Milana Lučanského alebo keď vláda, ktorej je členom, neustále obmedzuje slobody ľudí pod pláštikom moja proti Covid-19. Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus (SaS) sa dnes dokonca vyjadril za obmedzenie práva ľudí na konanie referenda.

Klus sa bojí referenda, preto ho chce posunúť až na rok 2022
Martinovi Klusovi sa nepáči petičná akcia za vypísanie referenda o predčasných voľbách. Ak má nejaké referendum byť, navrhuje, aby sa konalo spoločne s komunálnymi a krajskými voľbami v roku 2022. Klus navrhuje aj zmenu legislatívy, ktorá by... Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Petra Demková


Minister Korčok hovorí, že v týchto dňoch uplynie šesť mesiacov odvtedy, čo bieloruský národ vyjadril nesúhlas so sfalšovaním prezidentských volieb. "Počas tohto obdobia Bielorusi dennodenne vychádzali do ulíc, aby verejne vyjadrili svoj protest, pretože im ich vlastný štát uprel jedno zo základných práv - slobodne si zvoliť svojho prezidenta a to v akej krajine chcú žiť," uviedol.

Zamlčal však, že jeho vláda nedovolí protestovať proti režimu Igora Matoviča a predvoláva na políciu tých, čo si dovolili uctiť pamiatku generála Lučanského alebo sa zúčastnili na protestoch 17. novembra 2020.

Minister zahraničných vecí Korčok neobhajuje záujmy Slovenska (A. Leitmanová)
23 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová