Bratislava školy v pondelok neotvorí
07 | 02 | 2021 I sefredaktor
Školy v Bratislave sa v pondelok (8. 2.) neotvoria.To, či sa školy otvoria ďalší týždeň, od 15. februára, majú jednotlivé mestské časti oznámiť počas týždňa, informuje TASR.

Podľa magistrátu ide o snahu chrániť zdravie všetkých Bratislavčanov a prispieť k zlepšeniu epidemickej situácie, ktorá zároveň umožní bezpečnejšie otvorenie škôl v blízkom čase. Bratislavské samosprávy zároveň žiadajú vládu o jednoznačné rozhodnutie, kedy sa majú školy v Bratislave otvárať. "Situácia, keď vláda avizuje otváranie a regionálny hygienik otváranie zároveň neodporúča, vytvára len ďalší chaos a nepredvídateľnosť situácie pre tisícky rodičov," skonštatovali.

V Starom Meste sa má prezenčné vyučovanie obnoviť 15. februára. Starostka Zuzana Aufrichtová. upozornila, že situácia v školách sa môže meniť v závislosti od stavu v jednotlivých triedach. Vplyv môže mať aj stanovisko regionálneho hygienika. Starostka ho vyzvala, aby nevydával odporúčanie, ale rozhodnutie, ktorým by sa samospráva mohla riadiť. Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti sa otvárajú od pondelka.

Materské školy v Dúbravke ostanú otvorené pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a tých, ktorým povaha práce neumožňuje pracovať z domu. Ak sa pandemická situácia zlepší, materské školy sa majú otvoriť aj pre predškolákov.