Zdravotníci nestíhajú - musia si vybrať medzi rodiacimi ženami alebo pacientmi s covidom
06 | 02 | 2021 I Timotej Dudka
Kvôli ochoreniu Covid-19, ktorý si vyžaduje enormné nasadenie, zdravotnícky personál v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) už nedokáže pomáhať ženám pri pôrode, informuje portál Pluska.

I napriek tomu, že hovorkyňa tejto nemocnice Eva Kliská uviedla, že sa to stáva len vo výnimočných prípadoch, jedna z budúcich matiek uviedla, že kvôli utlmeniu bolesti počítala s epidurálnou analgéziou. "Keď som sa dozvedela, že ak sa mi bábätko narodí po tretej hodine, túto možnosť mi vezmú, je to extrémne stresujúce, frustrujúce a cítim sa úplne bezmocná," prezradila s tým, že situáciu okolo koronavírusu síce chápe, ale aj pri pôrodoch ide o život.


"Ak sa nám dieťa nenarodí do stanovenej hodiny, tak nás takto potrestajú. Na jednej strane nám štát zakazuje rodiť doma a na druhej nám v nemocniciach nedokáže zabezpečiť základnú zdravotnú starostlivosť," uviedla znepokojene.


"Chceli by sme však zdôrazniť, že ide o veľmi výnimočnú situáciu, v prevažnej miere je epidurálna anestézia rodičkám podávaná," uviedla v tejto súvislosti hovorkyňa UNB Eva Kliská.


Radačovský: Ak sa Navaľnyj stane symbolom protiruských sankcií, zničíme ho ako politika
06 | 02 | 2021 | sefredaktor