Primátor Bratislavy Vallo: Vláda nám dáva informácie na poslednú chvíľu! Opakuje sa to každý týždeň
06 | 02 | 2021 I editor01hd
Primátor Bratislavy Matúš Vallo je z konania Matovičovej vlády zúfalý, čo potvrdzujú jeho statusy na sociálnej sieti. Tentoraz poukazuje na to, že vláda, koalícia a pandemická komisia zasadajú do úmoru, no samosprávy do poslednej hodiny nevedia, ako sa majú pripraviť na testovanie.

"Bohužiaľ, táto situácia sa opakuje každý týždeň. Vláda, koalícia, komisia do úmoru zasadajú, čiastkové informácie sa líšia a na finálny výstup v podobe uznesenia vlády čakáme do posledného pracovného dňa. Je piatok poobede, cez víkend by malo nasledovať testovanie, ale my ešte stále nevieme, koho sa bude primárne týkať a koľko odberných miest je potrebné pripraviť, aby sme dostatočne zabezpečili záujem o testovanie," sťažoval sa Vallo v čase, keď rokovala vláda bez premiéra Igora Matoviča, ktorý jej statusmi podkopával nohy.



Ide to aj bez Matoviča. Sulík ďakuje Hegerovi za profesionálne vedenie vlády.
Igor Matovič trucuje, a preto neviedol dnešné rokovanie vlády. To bola asi chyba, ukázalo sa totiž, že to ide aj bez neho a možno aj lepšie. Napovedá tomu status Sulíka, ktorý okázalo ďakuje Hegerovi za vedenie vlády. Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Petra Demková


O pár hodín neskôr primátor Bratislavy zhrnul situáciu po rokovaní vlády v ďalšom statuse. Konštatoval, že na prechádzku v rámci okresu nebude potrebný test, tí, čo musia chodiť do práce, budú potrebovať sedemdňový test až od stredy a ostatný majú ostať doma.

"Školy sa môžu otvoriť, ale zároveň je na svete odporúčanie regionálneho hygienika, aby sa v tejto situácii zatiaľ neotvárali. Starostky a starostovia mestských častí, v ktorých pôsobnosti sú práve školy, sa k tomu určite vyjadria a je pritom možné, že postup otvárania nebude v celej Bratislave rovnaký. Zároveň je tu významne prítomná britská mutácia vírusu, ktorá sa šíri ľahšie a rýchlejšie ako tá pôvodná," vypočítava nejasnosti Vallo.

Primátor Bratislavčanov informoval, že mesto pre občanov pripravilo množstvo odberných miest a dodal, že "robili sme, čo sme mohli aj bez dôležitých informácií, ktoré sa dozvedáme až večer".

Baránek ponúka porovnania počtu obetí pandémie a Slovensko je na tom biedne
05 | 02 | 2021 | sefredaktor