Pred desiatimi rokmi zložil Mojsej pre Rašiho volebný hit: Rišo Raši, nám sa páči
06 | 02 | 2021 I editor01hd
Pred desiatimi rokmi kandidoval Richard Raši na primátora Košíc. Voľby vyhral pravdepodobne aj vďaka rockovému hitu známeho Braňa Mojseja. O tejto politicko-hudobnej spolupráci píše portál Pluska.

Obrovská pomoc pre Rašiho! Do volebnej kampane sa Mojsej zapojil dobrovoľne, dokonca bez vedomia samotného politika. Spravil to jednoduchým spôsobom - piesňou, ktorá niesla názov mena vtedy komunálneho politika. "Treba však zmeniť plán, ja jeden nápad mám. Rišo Raši, nám sa páči,"  spieva sa v nej. "Konečne ten správny primátor," zaznelo na záver piesne.

Pri otázkach, či si predvolebnú kampaň politik objednal, Mojsej zareagoval negatívne. "Tak to cítim a viem, že on bude mužom na správnom mieste. Som slobodný človek, a tak môžem podporovať, koho chcem. Raši ma o nič nepožiadal," povedal v minulosti.

"Vláda tu vytvára megachaos," upozorňuje Raši - vie tu niekto, čo kde odkedy a dokedy vlastne platí?
"Ako inak sa dá nazvať, keď odborníci po niekoľkých mesiacoch konečne súhlasia s návratom detí do škôl – podotýkam (Richard Raši - pozn. HD) dobrovoľným a keď sa samosprávy a školy pripravujú na otvorenie, zrazu premiér len tak hodí do éteru, že... Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík


Raši objednávku piesne tiež nepotvrdil. "Neodmietam však ani takúto podporu. Proti gustu žiaden dišputát. Máme demokraciu a slobodu tvorby, takže ju rešpektujem," tvrdil vtedy. Nakoniec sa zrejme obaja pánovi skontaktovali, pretože počas volebnej noci hral Mojsej aj v Rašiho volebnej centrále.

Raši nakoniec komunálne voľby vyhral. Mojsejovi fanúšikovia na predvolebnú pieseň nezanevreli a na koncertoch ju chceli počuť aj po voľbách. "Na toto sme neboli pripravení, tá pieseň bola košická jednorazová záležitosť. Vidieť, že internet má obrovskú silu, ale teší ma, ako rýchlo sa dostala ľuďom pod kožu. Nemám slov,“ povedal spokojný Mojsej.

Raši je na infarkt. Nominant OĽaNO vo vedení trnavskej nemocnice vraj nechal zlikvidovať sedemsto vakcín
"Absolútny amatérizmus" (veľkými tlačenými písmenami), tak opisuje narábanie s vakcínami v trnavskej nemocnici bývalý minister zdravotníctva Richar Raši. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Ivan Brožík