Lipšicova voľba je symbolom návratu k systému "našich ľudí"
06 | 02 | 2021 I sefredaktor




Zvolenie Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora nie je len výsmechom tým, ktorí uverili, že toto divadielko nebolo vopred dohodnuté, ale predovšetkým je zásadným medzníkom, ktorý stiera hranice medzi systémom "našich ľudí" predchádzajúcej a súčasnej vlády, konštatuje politický analytik Eduard Chmelár v statuse na FB.




"Na jednej strane musím zdôrazniť, že len politický chrapúň dokáže tvrdiť niečo také zvrátené, že ľudia ako oligarcha Brhel či sudkyňa Jankovská sú "politickí väzni". Ja síce chápem, že je to smrteľný výkrik človeka, ktorý pochopil, že vyššie sa ísť už nedá, že po Brhelovi je na rade on, ale súdni ľudia s akou-takou pamäťou, ktorí predchádzajúce roky nežili na Marse, nemôžu brániť takýchto gaunerov," konštatuje Chmelár. "A povedzme si na rovinu, že ak tu opozícia tára o politickej objednávke, tak jej treba pripomenúť, že áno - vo voľbách vznikla politická objednávka väčšiny občanov na potrestanie oligarchickej mafie."


"No ak zveríte túto úlohu do rúk politicky vyhraneného trestaného človeka v podmienke, ktorý má vo svojej životnej dráhe zakódovanú pomstu, nie spravodlivosť, potom treba biť na poplach," pokračuje analytik. "Daniel Lipšic je chodiaci konflikt záujmov. Kým doteraz sa hovorilo o harabinizácii súdnictva, odteraz môžeme začať hovoriť o lipšizácii prokuratúry. Sotva sa dá za takýchto okolností budovať dôvera v spravodlivosť pre všetkých," zdôrazňuje Chmelár.




Pripomeňme si, že pred piatimi rokmi upozorňoval na pochybné pozadie Daniela Lipšica aj zavraždený novinár Ján Kuciak: https://www.aktuality.sk/.../eurofondova-agentura.../... Toto je úcta k jeho odkazu? To sú naozaj vo vládnej koalícii všetci idioti, že si neuvedomujú dôsledky tejto voľby alebo sú natoľko bezohľadní a slepí, že im neprekáža mocenská arogancia? Táto vláda definitívne stratila étos, ktorý jej umožňoval odlišovať sa od predchádzajúcej garnitúry a navyše je zúfalo neschopná. Keď padne, nebude mi to ľúto," uzatvára E.Chmelár.