Vzbura Kollárovcov? Sme rodina nepodporila vládne uznesenie, vraj "taký chaos tu nemôže byť"
05 | 02 | 2021 I sefredaktor
Ministri z hnutia Sme rodina na piatkovom rokovaní vlády nepodporili záverečné uznesenie, ktoré sa má týkať zmien v opatreniach v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. "Aktuálny trojdňový chaos nemôže pokračovať a Sme rodina sa na tom odmieta ďalej podieľať," povedal minister práce Milan Krajniak, informuje TASR. 

"Tento trojdňový cirkus a blázinec nás viedol k tomu, že na dnešnej vláde ministri za Sme rodina nepodporili záverečné uznesenie. Pravdupovediac, keby ste sa ma spýtali na podrobnosti, tak pravdepodobne ani nevieme, čo tam je," podotkol.

Na otázku, či je toto vzbura voči premiérovi Matovičovi Krajniak odpovedal, že ten sa posledné tri dni rokovaní nezúčastňoval. Na to, prečo tu bol taký chaos a blázinec sa preto podľa jeho slov treba pýtať tých, ktorí sa rokovaní zúčastňovali. "Keď má niekto zodpovednosť za štát, musí byť schopný prijať nejaké rozhodnutie, ktoré si je schopný obhájiť a stáť za ním aj zajtra, a nie zo dňa na deň meniť stanoviská," zdôraznil.

"Takýto chaos tu nesmie ďalej fungovať. Nemôže si vláda a niektorí jej členovia robiť srandu z ľudí, že sa tri dni menia stanoviská hore dolu," podotkol minister.