Slotov syn: Keď videl Korčok v Paríži Fantozziho Matoviča, možno od zúfalstva vyskočil z okna
05 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Syn bývalého predsedu SNS Pavol Slota v statuse na sociálnej sieti kritizuje ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka za to, že nenapomenul premiéra Igora Matoviča po jeho trápnom vystúpení na tlačovej besede s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom.

"Pred pár rokmi, keď nám Danko ako preceda robil hanbu vo svete, klaňal sa Putinovi, potom sa rozplýval nad veľkosťou Bruselu, neskôr sa modlil pred Múrom nárekov a nakoniec si robil v Moskve selfie počas oficiálnej večere pri Dni víťazstva nad fašizmom, vtedy sa ministerstvo neváhalo ostro vyjadriť na adresu štátnika, pričom oproti Matovičovi bol Danko ako Fantozzi proti Voldemortovi. Však ten chlap nám robí hanbu u strategických partnerov, sme na smiech celému svetu a čo je najhoršie, je to presný odraz toho, čo sa deje aj u nás doma, odkedy je tento šialenec pri moci," napísal Slota mladší.

Podľa jeho slov Ivana Korčoka nie je vidieť, keď je to potrebné, a o našej zahraničnej politike je počuť len vtedy, keď je potrebné kritizovať Rusko.

"Poznáte ten pocit, keď sa vo filme stane nejaká trápna scéna a vy sa hanbíte za tých hercov. No a presne tak som sa cítil ja, keď som pozeral správy a videl, čo robil Matovič na zahraničnej návšteve Francúzska. Keby to bol ojedinelý prešľap a naša diplomacia by urobila nejakú nápravu škôd, ale nič také sa neudialo. Kde je vlastne minister zahraničných vecí? Možno vyskočil z okna, keď to videl," komentoval Slota.


 

Chmelár: Za nikoho som sa nehanbil tak, ako za toto čudo, ktoré sa nazýva premiérom
Za Matovičovo extempore v Elyzejskom paláci sa na premiéra zniesla spŕška kritiky. Nešetril ňou ani politický analytik Eduard Chmelár. Ten to dokonca na svojom facebooku nazval medzinárodnou blamážou. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Michal Filek