Odborníčka na protokol naložila Matovičovi: Vo Francúzsku vyrobil množstvo trapasov
05 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Odborníčka na medzinárodný protokol Mária Holubová povedala, že francúzsky prezident Emmanuel Macron sa správal ako štátnik, no slovenský premiér Igor Matovič predviedol to, čo robí celých desať rokov v politike, píše portál ereport.sk.

"Neviem, prečo ľudia majú očakávanie, že keď sme desať rokov sledovali jeho politickú kariéru ako poslanca a šéfa opozičnej strany, prečo čakáme u neho nejakú radikálnu zmenu,” komentuje Matovičov výkon vo Francúzsku Holubová.

Myslí si, že cez čiaru bola Matovičova poznámka, v ktorej prirovnal Slovensko k menšiemu bratovi Francúzska. “Je to také porovnanie nie politického rázu a nie je na úrovni. Toto prirovnanie, musíme si povedať, pre Francúzsko asi veľmi lichotivé nebolo. Nevyjadrujme sa ako Štúrovci. Česi sú náš brat, Rusi boli náš veľký brat. Toto sú také frázy. A zrazu sme menší brat Francúzska,” čuduje sa odborníčka.

Chmelár: Za nikoho som sa nehanbil tak, ako za toto čudo, ktoré sa nazýva premiérom
Za Matovičovo extempore v Elyzejskom paláci sa na premiéra zniesla spŕška kritiky. Nešetril ňou ani politický analytik Eduard Chmelár. Ten to dokonca na svojom facebooku nazval medzinárodnou blamážou. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Michal Filek


Podľa Holubovej úplne najväčším politickým faux pas bola Matovičova zmienka o jeho predvolebnom výlete v Cannes. “Vraj to video z vily rozhodlo voľby na Slovensku a pomohlo nám vytvoriť symbolickú druhú republiku,” spomenul pred Macronom premiér.

Matovič sa pochválil svojou cestu do francúzskeho mesta, v ktorom našiel vilu Jána Počiatka a celú akciu naživo streamoval, píše ereport.sk. “Toto bolo už ako urážka. Tam protestoval proti bývalému ministrovi, ktorý má dom vo Francúzsku. To bol obrovský prešľap a faux pas. Takéto veci sa na medzinárodnom fóre nevyťahujú. To je naša vnútorná záležitosť, vďaka ktorej on sám získal aj nejaké sympatie a hlasy voličov pred voľbami,” nekompromisne zhodnotila Matovičove správanie Holubová.

Premiérovi historku o tom, ako ho ostrihala 11-ročná dcérka odborníčka označila za neadekvátny pokus o vtip.

Toto nádvorie Elyzejského paláca ešte nezažilo - Matovič pred novinármi vysvetľoval Macronovi, ako ho Klárka strihala
Jazykový kurz v Bruseli asi nestačil. Na nádvorí pred Elyzejským palácom v Paríži, sídle prezidenta Macrona Igor Matovič urobil ďalšie nie celkom zábavné predstavenie. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Ivan Brožík