Ak chcete cestovať do ČR, počítajte s testom a karanténou
05 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Počnúc piatkom sa sprísnia podmienky pri cestovaní do Česka. Bude potrebné vyplniť elektronický formulár a preukázať sa negatívnym výsledkom PCR testu, ktorý nie je starší ako 48 hodín, informuje portál Aktuality.


Povinnosť platí u každého, kto počas posledných 14 dní strávil na Slovensku viac ako 12 hodín. Medzi výnimky patria pracovníci medzinárodnej dopravy, deti do päť rokov, pendleri, ale aj žiaci a študenti prekračujúci hranicu aspoň jedenkrát týždenne, informuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVeZ) SR.

Pred vstupom na územie Českej republiky je tiež potrebné vyplniť elektronický formulár na stránke https://plf.uzis.cz/. Maximálne 48 hodín pred cestovaním je potrebné si nechať urobiť PCR test a vlastniť písomné potvrdenie o jeho negatívnom výsledku.

Po príchode treba najneskôr do päť dní absolvovať ďalší test na vlastné náklady. Kto sa nepreukáže negatívnym výsledkom druhého PCR testu, je povinný zostať v karanténe.

České médiá: Chmelár sa hanbí za Matoviča a SNS požaduje vakcínu Sputnik V
Slovenský premiér Igor Matovič navštívil Paríž, pričom počas tlačovej konferencie mu francúzsky prezident Emmanuel Macron držal nad hlavou dáždnik po tom, čo začalo pršať. Politológ Eduard Chmelár tento incident označil za "hanbu na sto rokov",... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Marek Molnár