Presadzuje ministerstvo na školách LGBTI ideológiu? Varuje Aliancia za rodinu
04 | 02 | 2021 I Petra Demková

„Ministerstvo školstva riadené ministrom za SaS presadzuje, aby bola škola povinná zmeniť pôvodné skutočné údaje naznačujúce pohlavie v nimi vydaných dokladoch o vzdelaní pre transexuálov,“ tvrdí Aliancia za rodinu. Iniciujú preto petíciu, ktorá to má zastaviť.   


Slovenská komora učiteľov ministrovi školstva Gröhlingovi: Od začiatku vytvárate napätie
02 | 02 | 2021 | editor01hd


Aliancia za rodinu rozosiela svojím odberateľom e-mail. „Ministerstvo školstva riadené ministrom za SaS presadzuje, aby bola škola povinná zmeniť pôvodné skutočné údaje naznačujúce pohlavie v nimi vydaných dokladoch o vzdelaní pre transexuálov,“ tvrdí Aliancia za rodinu. „Nesúhlasíme s tým, aby štát zákonom nútil školy a ich predstaviteľov v podstate klamať a falšovať pôvodné doklady o vzdelaní. Nejde o žiadny „odpis z dokladu“, ak sa v ňom menia zásadné údaje,“ stojí v stanovisku ďalej.

Podľa Aliancie za rodinu ide o falšovanie reality a pôvodného riadneho dokladu vydaného v zhode s realitou. „Na škole, ktorú chce štát donútiť vydať nepravdivý odpis z dokladu o získanom vzdelaní neštudovala totiž pred zmenou pohlavia napríklad žiadna „Violetta Nováková“ ak tam v skutočnosti študoval „Ján Novák“. Výkony, napríklad v telesnej výchove dosahoval/a buď ako muž alebo ako žena,“ tvrdí Anton Chromík.

Právnik na čele Aliancie je presvedčený, že skutočným dôvodom je presadzovanie transexuálnej ideológie. „Ide o veľmi agresívnu ideológiu, ktorá okamžite útočí dokonca aj na feministky, ak s ňou vyjadria nesúhlas,“ píše sa v stanovisku Aliancie za rodinu. Tá preto pripravila petíciu.

Gröhlingova plagiátorská kauza zaraďuje Slovensko medzi „banánové republiky“, tvrdí exminister Čaplovič
Predsedu správnej rady na Slovenskej technickej univerzite Milana Ftáčnika chcú odvolať. Dlhodobo vraj kazí dobré meno školy. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Autori petície tvrdia, že im nejde o to, aby niekto trpel, práve naopak. Vidia totiž problémy, ktoré zmena pohlavia a aj dokladov z minulosti, môžu spôsobiť. Môže napríklad dochádzať k zásahu do intimity dievčat pri prideľovaní dievčat (pôvodne chlapcov) na spoločné internátne izby, pri ochrane žien vo väzbe a výkone trestu pred sexuálnym násilím, k poskytnutiu neoprávnenej výhody oproti ženám pri posudzovaní športových výsledkov pri prijímaní na vysoké školy telovýchovného smeru a iné.

„Rodičia, deti a školy nemajú záujem na tom, aby sa novozavádzané pojmy ako „inkluzívna výchova“ a „rozmanitosť“ niekedy v budúcnosti vysvetľovali ako povinnosť školy zavádzať LGBTI ideológiu,“ končí stanovisko Aliancie za rodinu.

Gröhling sa hral na vizážistu, kaderníka a teraz sa hrá na ministra, smeje sa Belousovová
Kritický status exminister školstva Juraja Draxlera o jeho nástupcovi Branislavovi Gröhlingovi zaujal bývalú predsedníčku SNS Annu Belousovovú, a preto pod neho napísala vtipný komentár. Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.