Klub 500: Každodenné testovanie pri dochádzaní do práce je neprijateľné
04 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Neziskové občianske združenie Klub 500, ktorého cieľom je chrániť záujmy slovenských zamestnávateľov razantne nesúhlasí s každodenným testovaním a tvrdí, že "podmienka dochádzania do práce iba s negatívnym testom na ochorenie COVID-19 nie starším ako sedem dní je neprijateľná," cituje Plus 7 dní.


"V tejto súvislosti Klub 500 poukazuje na ústavné princípy proporcionality (primeranosti), ktoré znamenajú, že obmedziť práva a slobody možno, len ak je to nevyhnutné a primerané cieľu," zdôrazňuje Klub 500, ktorý od vlády vyžaduje primeranejšie opatrenia s menšími dôsledkami. "Opatrenia majú byť vhodné, potrebné a primerané. Z pohľadu Klubu 500 je zavedenie podmienky pravidelného plošného testovania v rozpore s ústavným princípom proporcionality," dodali zamestnávatelia.

Združenie Klub 500 žiada, aby bolo testovanie dobrovoľné a aby vláda vytvorila dostatočnú sieť testovacích kapacít. "Základným predpokladom epidemiologických opatrení musí byť vytvorenie a udržanie dostatočného počtu testovacích kapacít až do celkového ukončenia pandémie ochorenia COVID-19 na dobrovoľné testovanie pre obyvateľov v blízkosti ich miesta bydliska, výkonu práce, prípadne v blízkosti športovísk," uviedol výkonný riaditeľ združenia podľa vyššie spomenutého portálu.

Smer kritizuje otváranie škôl: Na deviatakov nikto nemyslí, dátum je nezmysel
V pondelok 8.2. sa žiaci materských, prvého stupňa základných a posledného ročníka stredných škôl vrátia opäť do lavíc, s čím opozičná strana Smer-SD značne nesúhlasí. Strana má výhrady najmä voči žiakom 9. ročníka ZŠ, ktorí zostávajú doma,... Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Timotej Dudka