Boris Kollár sa konečne vyjadril ku konfliktu v nemocnici. „Tá sestra po mne vrieskala ako pavián“
04 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

O konflikte Borisa Kollára so zdravotníckym personálom počas jeho hospitalizácie v nemocnici sa toho už popísalo veľa. Predseda parlamentu sa teraz osobne vyjadril, ako to celé, z jeho pohľadu, bolo.


Boris Kollár mal 24. októbra minulého roka vážnu nehodu, po ktorej skončil s vážnym zranením v bratislavskej nemocnici Na Kramároch, odkiaľ ho po desiacich dňoch previezli do nemocnice sv. Michala. A práve tam sa mal udiať konflikt so zdravotníckym personálom ktorý sa o neho staral. V médiách síce prebehli verzie čo všetko sa tam malo stať, samotný predseda parlamentu sa k tomu ale nikdy nevyjadroval. Až doteraz, pretože teraz príležitosť využil a vyjadril sa pre HN televíziu v relácii Doslova.
Toto by si nemala dovoliť ani na posledného vrátnika niekde v Ubli

Boris Kollár, že sa toho 24.októbra druhýkrát narodil, a že preto aj tento deň bude sláviť ako narodeninový. „Nebolo to ľahké, boli to vážne zranenia a unikol som hrobárovi z lopaty. Za normálnych okolností končia takéto zranenia smrťou,“ priznal šéf parlamentu a predseda hnutia Sme rodina. Kvôli správaniu Borisa Kollára v nemocnici ho europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová nazvala papalášom. „Som rád, že sa k tomu môžem po viac ako troch mesiacoch vyjadriť,“ netají predseda Sme rodina.

„Bol to tak odporný hyenizmus, aký som zažil z médií, že to sa len tak nevidí. Predstavte si, že skončíte v nemocnici s takými zraneniami, s akými som skončil ja. Po 10 dňoch na Kramároch som mohol ísť do Kováčovej, do domácej liečby, alebo na doliečenie do Nemocnice svätého Michala, a keďže mi bolo umožnené, aby sa štyria moji najbližší ľudia u mňa striedali a 24 hodín starali a tým pádom mohol odbremeniť personál, tak som tú možnosť využil a išiel som do zariadenia Svätý Michal,“ vysvetľuje. Kollár.

V Nemocnici sv. Michala je aj špeciálny trakt, vybudovaný pre najvyšších ústavných činiteľov, ktorý je úplne oddelený od nemocnice, so samostatným vchodom. „Toto mi bolo umožnené, keďže som sa nevedel pohnúť ani posadiť. Nemal som ani jemnú motoriku a keď ma išli polohovať, mal som strašné bolesti. Na to sa dočítam, že som mal konflikt so sestričkou, a že im budú krátené prémie. Okamžite som sa opýtal pána riaditeľa, či je to pravda, povedal mi, že je to nezmysel. Potom si prečítam, že som dal vyhodiť dve sestričky.,“ vraví nahnevane Boris Kollár a vzápätí priznáva: „Áno, mal som tam konflikt s tým, že som sa sťažoval na jednu čiernu ovcu. Keď ležíte nevládny a príde tam sestra, začne tam na vás vrieskať arogantným spôsobom, tak to by si nemala dovoliť ani na posledného vrátnika niekde v Ubli. Nemá vrieskať, má to povedať normálne.“

Jediné, čo Kollár povedal riaditeľovi bolo, nech upozorní sestru aby nevrieska. „Ja som normálny človek, viem počúvať,“ dodáva.

Kollárov papalášizmus má dohru, po konflikte v nemocnici končia dve sestry
Papalášstvo Borisa Kollára, ktoré predviedol v Nemocnici sv. Michala, má dohru aj niekoľko dní po jeho prepustení. Pre konflikt s jeho priateľkami majú totiž v nemocnici skončiť námestníčka pre ošetrovateľstvo Mária Idešicová a vedúca sestra, ktorá... Čítať ďalej
11 | 12 | 2020 | Michal Filek

Tá sestra na mňa kričala kvôli potravinám, ktoré som mal vonku na terase

Riaditeľ nemocnice ale priznal, že aj Boris Kollár kričal, a že konflikt bol teda vzájomný. „Už potom, keď vrieskala ako pavián, tak samozrejme, že som zvýšil hlas aj ja. Ale ja som po nej nezačal vrieskať. Ona vpálila do izby a urobila tento konflikt. Občas sa stane, že medzi sto dobrými zdravotníkmi sa nájde jedna čierna ovca. Či mala nejaký problém v rodine tá pani, alebo mala zlý deň, ale nemôže si to dovoliť,“ konštatuje predseda parlamentu, ktorý kritizoval médiá za to, že písali aj o tom, že ľudia, ktorí sa o neho starali, nedodržiavali bezpečnostné opatrenia a nenosili ochranné pomôcky.

Nie, pretože tá sestra na mňa kričala kvôli potravinám, ktoré som mal vonku na terase. Toto bol ten konflikt,“ vysvetľuje Boris Kollár, ktorý ale sám hovoril, že o neho starali jeho blízki, a že na to mali povolenie od riaditeľa.

Prirodzene, verejnosť kritizovala, že on má možnosť mať pri sebe blízkych, ktorí sa o neho starajú, hoci v bežnej časti nemocnice boli návštevy zakázané. Na Slovensku bolo v tom čase niekoľko ľudí hospitalizovaných, ktorí sa tiež nemohli hýbať a rodinní príslušníci sa o nich starať nemohli.

„Pokiaľ by takéto zariadenie bolo v každej nemocnici, tak v tom by to asi bolo možné. Títo ľudia sa nekontaktovali vôbec s ostatnými v rámci nemocnice. Vždy mali rúška, mali PCR testy, čapice ochranné aj tie plášte ochranné,“ bráni sa Boris Kollár, ktorý ešte dodal, že nikto nebol z nemocnice zo zdravotníckeho personálu vyhodený a sestrám neboli krátené prémie. Jediný, kto podal výpoveď, bola námestníčka, ktorej ale boli ponúkané iné miesta, no neprijala ich.

Šéfka sestier, ktorá bola pri hádke s Kollárom, v nemocnici končí. Boris, je to kvôli tomu?
Kauza nemocničných návštev, a najmä tých ženských, predsedu parlamentu pred časom dosť pobúrila mnohých Slovákov. Ako sa zdá, kauza sa ani zďaleka neskončila, ba má dosť nečakané rozuzlenie. Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.