Pokuty a zmena v relácii: RTVS znáša následky škandalóznej epizódy Pumpy s Milanom Lučanským
02 | 02 | 2021 I Timotej Dudka
Epizóda satirickej relácie Pumpa spôsobila na Slovensku škandál, keď sa v nej objavila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a bez úcty hovorila o smrti generála Lučanského. V dôsledku toho nastali v seriáli RTVS zmeny a zodpovední sa nevyhnú ani finančnej pokute, informuje Pluska.

Témou rokovaní Rady RTVS sa stala sporná epizóda s ministerkou spravodlivosti, o ktorej médiá toľko písali. Generálny riaditeľ televízie Jaroslav Rezník má vyvodzovať dôsledky, a to v podobe finančných trestov.

Satirický seriál Pumpa, v ktorom väčšinou vystupujú herci ako Dano Heriban, Michal Kubovčík alebo Tibor Vokoun, sa má navyše podľa nových nariadení zaoberať širším spektrom spoločenských tém, a nie iba politickou scénou. Toho dôkazom je aj posledná epizóda, v ktorej boli spomínaní herci oveľa "miernejší".

V prípade Kolíkovej a relácie Pumpa išlo o kolosálne zlyhanie štátu, tvrdí Pavol Slota
Zvláštny typ humoru v relácii Pumpa si vo svojom statuse všimol aj Pavol Slota, syn dlhoročného šéfa národniarov. Ostrej kritiky sa ušlo najmä ministerke Kolíkovej za jej účinkovanie krátko po smrti Milana Lučanského. Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.