Matovič by sa mal za svoje výroky zodpovedať pred súdom, tvrdí poslanec Šutaj Eštok
02 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Strana Hlas-SD podáva trestné oznámenie na premiéra Igora Matoviča, ktorý sa priznal, že nesie zodpovednosť za úmrtie 4 300 ľudí. Na sociálnej sieti to oznámi poslanec Matúš Šutaj Eštok.


„Po tlačovke Igora Matoviča, na ktorej obvinil Richarda Sulíka zo zodpovednosti za 4 300 obetí Covidu a miliardovú škodu, si možno niektorí optimisti mysleli, že premiér uletel ako obvykle a klamal ako obvykle. Jeho ďalšie výstupy však potvrdzujú, že svoje slová myslel úplne vážne," napísal Šutaj Eštok.

Podľa neho si Matovič výrokom, že jeho vzťah so Sulíkom je „po tých 4 300 mŕtvych ľuďoch a miliarde ekonomických škôd, ktoré má na svedomí, už čisto pracovný“, zopakoval, že chybou jeho ministra prišli zbytočne o život tisíce ľudí.

Premiérovi sa komentátori, analytici aj verejnosť snažili vysvetliť, že ak je to tak, musí voči Sulíkovi vyvodiť politickú, prípadne aj trestnoprávnu zodpovednosť. A ak to neurobí, preberá celú vinu na seba ako jeho nadriadený.



Igor Matovič si vybral druhú možnosť a verejne vyhlásil: „Môžete mi pripisovať týchto štyritisíc obetí, ja si ich beriem na svoje ramená.“ Neskôr k tomu ešte dodal: „Teraz čo sa mám tváriť, že tým štyritisíc obetiam sme nemohli zabrániť? Mohli sme im zabrániť, samozrejme.“

Citované slová rozhnevali politikov Hlasu. „Vzhľadom na tieto výroky sme rozšírili naše trestné oznámenie, ktoré sme podali na premiéra a jeho ministra, o ďalšie skutky. Ak sa raz niekto priznáva k vine za smrť tisícov ľudí, nech si za to nesie plnú zodpovednosť. A zodpovedá sa z týchto skutkov nie pred kamerami, ale pred súdom,“ skonštatoval Šutaj Eštok.

Šutaj Eštok: „Papaláš Matovič chce minúť sedem miliónov na vlastnú propagandu!“
Premiér Igor Matovič krátko po voľbách zahlásil, že by chcel mať vládne noviny. Zdá sa, že si tento sen chce tvrdošijne presadiť napriek tomu, že všade naokolo zúri COVID-19 a peňazí pritekajúcich do štátneho rozpočtu je z rozličných príčin stále... Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.