Futbalový brankár Chudý: Dúfam, že ma nebudú nútiť očkovať sa. Bolo by to scestné
02 | 02 | 2021 I editor01hd
Martin Chudý, slovenský futbalový brankár poľského ligového klubu Górnik Zabrze, odmieta očkovanie proti Covid-19. Za rozhodnutím si stojí a odmieta ho zmeniť, informuje portál cas.sk



„Neplánujem sa dať zaočkovať. Verím, že ma k tomu nebude nik nútiť. To by bolo scestné. Neexistujú dáta o úmrtí športovcov na koronavírus a ani údaje, že by sa u nich prejavovali nejaké trvalé následky. Keby zomierali mladí ľudia, tak sa môžem baviť o tom, že je to problém. Pri zdravých organizmoch športovcov nevidím dôvod na očkovanie. Ja nemám problém so získaním prirodzenej imunity,“ povedal futbalista.

Chudý si uvedomuje, že spustí lavínu nesúhlasných názorov a postaví proti sebe opačnú stranu názorového spektra. Napriek tomu si za svojím rozhodnutím stojí a nemieni ho meniť. „V rámci výživy som sa komplexne venoval očkovaniu. Všeobecne nie som jeho zástanca. Keby som sa v princípe dal zaočkovať a nemalo by mi to uškodiť, aj tak nevidím dôvod, v čom mi vlastne pomôže. Bol by som sklamaný, keby chcel niekto očkovanie u športovcov pretláčať," vyhlásil.



Krajčí chce sprísňovať COVID automat a zase posielať rodičov žiakov na testy
02 | 02 | 2021 | editor01hd