Čo by robil Matovič, ak by sme mali na Slovensku Usámu bin Ládina?
02 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Kukláči v spálňach ľudí za ohlušujúceho potlesku servilných médií sú skľučujúcou kulisou Slovenska v zovretí režimu nestabilného Igora Matoviča. Od tohto obrazu už nie je ďaleko k pokusu o vojenský prevrat.

Peter Bhrel a ďalší zadržaní pri najnovšej razii NAKA sa možno dopustili trestnej činnosti. Vyšetrovateľ s prokurátorom sú o tom presvedčení, inak by nezačínali proti týmto osobám trestné stíhanie. Napriek tomu sú obvinení nevinní a bude sa na nich takto hľadieť až do chvíle, kým právoplatne neuzná ich vinu súd.

Ak boli naplnené všetky zákonné podmienky na obvinenie pánov Brhela a spol., nikto nemôže proti tomu nič namietať. Inou vecou je však to, že do príbytkov obvinených v nekresťansky skorých ranných hodinách vtrhli komandá kukláčov a vydesili nielen podozrivých, ale aj ich rodinných príslušníkov.

Fico o Jankovskej pokuse o samovraždu: Opäť iba mykneme plecom alebo povieme, že už stačilo?
02 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová


V príbytku Petra Brhela žije aj jeho nedospelá dcéra a stará, 84-ročná matka. Pre celé Slovensko je to, samozrejme, novinka, avšak vyšetrovateľ aj prokurátor, ktorí pripravovali obvinenie, zadržanie a predvedenie obvinených o tom vedeli skôr, ako na nich poslali kukláčov. Museli to vedieť, pretože pred každou podobnou akciou robia kriminalisti previerku k obvineným, ich rodinným príslušníkom a aj k nehnuteľnostiam, v ktorých bývajú.

Vyšetrovateľ a prokurátor veľmi dobre vedeli, kam a do akých podmienok posielajú kukláčov. Urobili to s plným vedomím, že ich razia môže spôsobiť šok a inú ujmu nezainteresovaným osobám. A nejde len o deti a starcov, ale aj o osoby samotných obvinených. Možno, ale naozaj  iba možno, sa Peter Brhel a ďalší obvinení dopustili ekonomickej a korupčnej trestnej činnosti.

Nikto z nich však nemá históriu násilného zločinca, v prípade ktorého sa predpokladá držba ilegálnych strelných zbraní, výbušnín, ručných granátov a podobne. Nikto z nich nie je podozriví z vraždy, terorizmu alebo zo všeobecného ohrozenia za použitia smrteľnej sily.

Ďuriš Nicholsonová v liste Matovičovi: Ľudia sa začínajú báť rozhodnutí ich vlastnej vlády viac ako Covidu
„Igor, ľudia sa začínajú báť viac ako Covidu rozhodnutí ich vlastnej vlády. Je potrebné so zodpovednosťou štátnika načrieť na dno vlastných schopností a napraviť vlastné chyby,“ píše Lucia Ďuriš Nicholsonová v liste premiérovi Matovičovi. Podľa... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Petra Demková


Z uvedených dôvodov je použitie kukláčov neobhájiteľné. Jednak ide o použitie neadekvátnej sily. A jednak - čo je ešte horšie - išlo o použitie sily s cieľom demonštrovať moc a nahnať obvineným strach.

Zabezpečenie Brehla a spol. pre potreby výsluchu sa dalo uskutočniť normálnym predvolaním. Avšak to nebolo v pláne, pretože to by sa tak krásne nevynímalo na titulných stránkach servilných médií. Tých médií, ktorých pracovníci majú manželky nastrkané ako hovorkyne na ministerstve vnútra či na policajnom prezídiu.

Vláda a médiá si idú po ruke a navzájom si vychádzajú v ústrety. Otázka však stojí tak, čo by robil Igor Matovič, ak by sme mali na Slovensku skutočného Usámu Bin Ládina, keď na Petra Brhela a spoločníkov poslal elitné protiteroristické komando?

Fico o Lipšicovi: Lepšieho inkvizítora proti opozícii by koalícia hľadala ťažko
Daniel Lipšic je pre Smer neprijateľným kandidátom na špeciálneho prokurátora, ktorý si cez ministra Milana Krajniaka protizákonne vybavil previerku na stupeň prísne tajné. Robert Fico to povedal vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.