V prípade Kolíkovej a relácie Pumpa išlo o kolosálne zlyhanie štátu, tvrdí Pavol Slota
01 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Zvláštny typ humoru v relácii Pumpa si vo svojom statuse všimol aj Pavol Slota, syn dlhoročného šéfa národniarov. Ostrej kritiky sa ušlo najmä ministerke Kolíkovej za jej účinkovanie krátko po smrti Milana Lučanského.


"Pre tých, čo toto čítate prvý raz:: áno čítate dobre, ministerka, ktorá už dávno nemala byť ministerkou, išla do satiristickej relácie vylepšovať svoj verejný obraz,“ píše v  statuse Slota mladší. „Jeden si povie, že to je zlý vtip, však nikto nie je taký sprostý, aby išiel zosmiešňovať smrť bývalého policajného prezidenta, uznávaného generála v štátnej väznici. Ale ako vidíte je! A dokonca naša verejno-právna televízia, platená z našich peňazí klesla tak hlboko, že to odvysielala,"  zdôrazňuje.
V krajinách s vyššou kultúrou by ministerka už dávno nebola ministerkou

Pavol Slota si myslí, že do satirického programu „Pumpa“ si chodia skrachovaní politici naprávať svoje pošramotené PR. „Tentokrát to bola ministerka Kolíková po smrti generála Lučanského.

 



Pumpa dostane ďalšieho dramaturga, za epizódu o Lučanskom budú finančné postihy
Relácia Pumpa, v ktorej sa rozoberala smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, dostane nového dramaturga, pričom za epizódu o zosnulom generálovi majú byť finančné postihy, informuje portál Teraz.sk. Čítať ďalej
27 | 01 | 2021 | Marek Molnár


To, že etická komisia RTVS bude sankcionovať reláciu a jej tvorcov urobilo Pavlovi Slotovi radosť. „Aby ste mi rozumeli, neželám nikomu nič zlé, ale ide o správu, ktorú tento akt vysiela. Jednak, že podobný hyenizmus bude sankcionovaný, že v médiách ešte nevymizla ľudskosť a aká-taká kultúra.,“ vysvetlil prečo ho sankcie pre televíziu potešili, no podľa neho v krajinách s vyššou kultúrou by ministerka dávno nebola ministerkou a po odvysielaní takejto relácie by vo verejno-právnej televízii neostal kameň na kameni. „Veď sa jednalo o kolosálne zlyhanie štátu, ktorý sa ešte cez svoju televíziu toto zlyhanie snaží kamuflovať, a to tým najhorším možným spôsobom,“ dodal. Mediálna kultúra, podľa Slotu, v tomto prípade ide ruka v ruke s tou politickou. A v oboch prípadoch platí, že normu neurčujú len politici a umelci, či novinári, ale aj my, koneční konzumenti.

Belousovová o Kolíkovej v zábavnej relácii RTVS: Toto už nie je Pumpa, ale Žumpa!
18 | 01 | 2021 | sefredaktor