Niekdajší Kočnerov byt v Bonaparte je na predaj za 4 milióny
01 | 02 | 2021 I sefredaktor


Byt  na najvyššom poschodí komplexu Bonaparte v bratislavskom Starom Meste, ktorý najprv patril Marianovi Kočnerovi, je na predaj. Luxusná rezidencia s výhľadom na Dunaj sa objavila v ponuke na internete, informuje portál aktuality.sk.

Vlastníkom niekdajšieho Kočnerovho bytu sa v roku 2017 stal vtedajší člen vedenia Prvej stavebnej sporiteľne Erich Feix. Nehnuteľnosť na piatom poschodí s úžitkovou plochou 489 metrov štvorcových si užil iba niekoľko rokov. Dnes je totiž na predaj za takmer 4,29 milióna eur.

Aktuálny majiteľ bytu Feix tvrdí, že byt predáva, lebo plánuje odchod do Nemecka. Sťahovanie vraj súvisí s jeho odvolaním z pozície člena predstavenstva Prvej stavebnej sporiteľne – na Slovensku nemá aktuálne takú lukratívnu prácu, ktorá by ho tu držala. Feix odmieta akúkoľvek súvislosť medzi jeho sťahovaním a vlnou zatýkania niekdajších vysokých štátnych funkcionárov či oligarchov. „Mňa sa také veci netýkajú,“ zdôrazňuje. Keďže byt v Bonaparte vlastní tri a pol roka, po jeho predaji bude musieť zaplatiť daň.

Feix pripúšťa, že kúpa bytu od Kočnerovej firmy bola mediálne nešťastná. Ekonomické pozadie investície však nekomentoval. „My sme do bytu naozaj veľa investovali,“ dodáva s tým, že v Bonaparte kúpil hrubú stavbu vyžadujúcu nemalé investície. Objekt, kde dovtedy nikto nebýval, vraj bolo treba najprv prerobiť na holobyt. Feix si myslí, že Kočner nechával byt prázdny preto, lebo nepatril medzi jeho priority: „Kočner nemal záujem tam bývať.“ Podľa neho byt získal v rámci vyrovnania s developermi komplexu Bonaparte.

Pôvodní developeri komplexu Bonaparte boli štyria: Milan Cílek, Stanislav Plutko, Ladislav Bašternák a Ivan Piterka. Cílek je dnes jediným zo štyroch majiteľov bytov na najvyššom poschodí Bonaparte, ktorý tam aj skutočne býva.

Bašternák prenajímal byt s dvomaBašternák prenajímal byt s dvoma terasami expremiérovi Ficovi, ktorý sa z neho vysťahoval až po siedmich rokoch, keď majetok právoplatne odsúdeného daňového podvodníka prepadol štátu. Rezidenciu na najvyššom poschodí dnes vlastní aj advokát Marek Turčan, v byte však býva syn oligarchu Miroslava Výboha.

Najnovšie Fico býva v byte patriacom exposlancovi Smeru Dušanovi Muňkovi. Muňko pritom v minulosti označil za hlúposti otázky, či sa k nemu politik presťahuje.