V Paríži to znova vrie (VIDEO)
31 | 01 | 2021 I Diana Zaťková

Polícia v Paríži má plné ruky práce. Zasahuje proti občanom, ktorí v uliciach protestujú proti návrhu zákona o globálnej bezpečnosti a zároveň robí razie na divokých párty v skladoch, ktoré porušujú zákaz vychádzania, informuje portál RT.


Francúzski občania opäť protestujú proti návrhu zákona, ktorý trestá tých, ktorí zverejňujú fotografie a videá identifikujúce policajtov, čo podľa kritikov predstavuje veľkú výzvu pre slobodu tlače. Pri sobotňajšej demonštrácii prišlo k stretom s políciou, ktorá použila aj vodné delá.


Sobotňajšie demonštrácie sú iba poslednými protestmi proti zákonu o bezpečnosti, ktorý by pokutoval tisícky páchateľov a prípadne ich posadil za mreže až na rok. Zhromaždenia v Marseille, Paríži, Lyone a ďalších mestách v decembri vyústili do násilností. Demonštranti útočili na poriadkovú políciu aj vozidlá a demolovali podniky.





V reakcii na protesty vládni úradníci oznámili, že prepíšu článok 24, ktorý sa zameriava na fotografie a videá policajtov a nájde vyváženejší prístup.

Pokuta 10-tisíc libier pre dvoch Britov za obrovskú guľovačku počas lockdownu
Dvaja mladí Briti v meste Leeds musia zaplatiť pokutu vo výške 10 000 libier (okolo 11 275 eur) za obrovskú guľovačku. „Vôbec nás neteší, že sme museli obom mladíkom dať takú prísnu pokutu,“ – uvádza sa vo vyhlásení polície vo West Yorshire. „Ich... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová



Polícia urobila aj raziu na divokej párty v sklade neďaleko Paríža a udelila desiatky pokút za porušenie obmedzení Covid-19. Podľa súčasných zákonov je od šiestej večer zákaz vychádzania o usporiadaní párty so stovkami zúčastnených nehovoriac.


Francúzska polícia zrušila aj masívnu ilegálnu novoročnú oslavu v sklade v severozápadnej oblasti Bretónska, na ktorej sa zúčastnilo okolo 2 500 účastníkov.


https://cdnv.rt.com/files/2021.01/601651172030274dc10b416f.mp4

Rakúska polícia objavila desiatky zahraničných lyžiarov, ktorí obišli lockdown. Hrozí im mastná pokuta a karanténa
31 | 01 | 2021 | Diana Zaťková