Pellegrini nazval tváre kampane vakcinácie hviezdičkami. Magálová sa ohradzuje
31 | 01 | 2021 I Petra Demková

Peter ​Pellegrini kritizoval spôsob, akým ministerstvo robí vakcinačnú kampaň. Pustil sa aj do tvárí kampane, naznačil napríklad, že dostali honorár a že ich prednostne očkovali. Kamila Magálová ako tvár kampane to nenechala tak a pre bývalého premiéra má odkaz. Informácie priniesli Hospodárske noviny.


Peter Pellegrini sa v relácii RTVS O 5 minút 12 vyjadril k rôznym aktuálnym témam, neobišiel ani tému korony a kampane na vakcináciu. Bývalý premiér kritizoval, že ministerstvo robí vakcinačnú kampaň s osobnosťami v čase, keď stále nemá zabezpečený dostatok vakcín. "Hviezdy by ste mali očkovať až vtedy, keď máte dva milióny vakcín na sklade a viete očkovať ako na bežiacom páse. A nie že najprv hviezdy dáte zaočkovať, aby vám potom robili zadarmo reklamu a starčekovia stále zomierajú," povedal.

Taraba: Štátom financovaná kampaň na očkovanie nespomína riziká, je klamlivá a neetická"
"Spustila sa kampaň na vakcináciu. Vystupujú tam herci, umelci, spisovatelia, moderátori a futbalista- Ani jeden z tých, čo v tej reklame vystupuje nevie o tej vakcíne nič. Vôbec nič." Natvrdo skonštatoval poslanec NR SR Tomáš Taraba. Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


S takýmto vyjadrením má ministerstvo problém a reagovalo: „Ministerstvo zdravotníctva sa dôrazne ohradzuje voči vyjadreniam predsedu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho, ktoré dnes o kampani Vakcína je sloboda zazneli v relácii RTVS O 5 minút dvanásť. Rezort ich označuje za dezinformácie,“ zaznieva z ministerstva.

 Pellegrini podľa stanoviska ministerstva navodzoval dojem, že osobnosti sú v kampani pre peniaze a za prednostné očkovanie. „Ani jedno z toho nie je pravda. Do kampane Vakcína je sloboda sa zapojili všetci jej podporovatelia nezištne a zaočkovaní budú štandardne podľa poradia, ako všetci občania Slovenska," reaguje rezort Mareka Krajčího.

Rovnako sa ohradila aj herečka Kamila Magálová, ktorá je jednou z tvárí vakcinačnej kampane. "Pelegrini nás nazval “hviezdičkami”, čo pri mojom veku je dosť smiešne a trocha aj za čiarou. Zrejme ma dávno nevidel, keďže v operetách neúčinkujem," vyjadrili. „Ale čo ma najviac pobúrilo, bolo to, keď tvrdil, že vraj sme za to dostali honorár a boli prednostne zaočkovaní," dodala Magálová. Doplnila, že ide o klamstvo a že na vakcínu si počká podľa stanoveného poradia. Tvrdí, že osobnosti sa kampane zúčastňujú bez nároku za honorár.

​Spustenie kampane Vakcína je sloboda oznámil v piatok 29. januára minister zdravotníctva Marek Krajčí. Prvými osobnosťami podporujúcimi kampaň sú prezidentka Zuzana Čaputová, profesor Vladimír Krčméry, Viliam Dobiáš, Kamila Magálová, Elena Vacvalová, Renáta Názlerová, Adela Vinczeová, Daniel Hevier, Ondrej Kandráč, Matej Tóth, či Marek Hamšík.

Kollár a Pellegrini súhlasia so spustením COVID-automatu
Koaličné hnutie Sme rodina je za to, aby bol od 8. februára spustený COVID-automat. „Nebudeme za ďalšie celoplošné testovanie, mal by byť tomu koniec,“ uviedol v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 predseda NR SR Boris Kollár. Súhlasí s... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | tasr