Lživá propaganda ide na plné obrátky. Analytici vyvracajú klamstvá politikov
31 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Buď majú zlé dáta, alebo s dobrými nevedia pracovať. Tretia možnosť je - že klamú a zverejňujú poplašné správy, čo by bol už trestný čin.


Dáta bez Pátosu operatívne na sociálnej sieti operatívne reagovali na víkendové medializované tvrdenie, že situácia na Slovensku je 13-násobne horšia než situácia, pri ktorej by Nemci a Rakúšania uvoľňovali opatrenia.

Reprofoto FB (@Dáta bez pátosu)

"JE JEDNO KTO TO HOVORÍ. DÔLEŽITÉ JE ČO HOVORÍ." Znie názov statusu Dáta bez pátosu, z ktorého ďalej citujeme:


"Porovnanie Slovenska a Nemecka:
7 dňová incidencia (výskyt: nové prípady) na 100 tisíc obyvateľov
Nemci sú na 96 prípadoch, Slovensko na 236. Násobok v náš neprospech je 2,45x."


Sstatus pripomína, že ide o dáta, dostupné k 30. januáru 2021. Ďalej sa v ňom píše: "Rovnako je pravda, že v porovnaní nových prípadov na 1 milión obyvateľov v sedem dňovom priemere sme od 6. decembra nemali nižšie číslo ako mali Nemci maximálne číslo. Dnes je Slovensko na čísle 356 a Nemecko na čísle 149."




Graf - reprofoto (@Dáta bez pátosu)

"Dôležité je mať správne dáta, ale aj mýliť sa je ľudské. Dôležité je v omyle nezotrvať. Ale najdôležitejšie je dáta správne vysvetľovať, interpretovať a vysielať pravdivé signály. Ideme správnou cestou." Znie takmer rada bližšie nemenovanému adresátovi zo strany Dáta bez pátosu.


A nám všetkým dáta odkazujú: "Menej stresu, viac pohody a dáme to. Všetci spolu. Držíme palce."


Antigénové testovanie je sabaklam o tom, že situácia je dobrá. Je oveľa horšia, konštatujú Dáta bez pátosu
"Antigénové masívne testovanie na Slovensku nám kompletne rozhasilo kvalitu dát, z ktorých počítame na Slovensku incidenciu. Či už 7 dňovú, alebo 14 dňovú. Skutočný stav je oveľa horší, ako sú oficiálne údaje. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Ivan Brožík