Blaha: "Vakcína je úsmev...Takto hlúpu propagandu by si nelajzol ani Kim Čong-un"
31 | 01 | 2021 I Michal Filek

Ľuboš Blaha sa, ako mnoho iných, pozastavil nad reklamnou kampaňou, ktorou naša vláda propaguje očkovanie. "Vakcína je sloboda". "Vakcína je úsmev". Prosím, štipnite ma. Toto musí byť zlý sen. Takúto hlúpu propagandu by si nelajzol ani Kim Čong-un," znie je ho výstižný komentár. 






Vo svojom statuse na facebooku myšlienky ďalej rozvádza. "Ľudia na Slovensku nepotrebujú pozerať na vysmiatu Zuzanu Čaputovú či nejaké nevzdelané celebritky. Čo tí vedia o vakcínach? Už tam chýba iba telocvikár Pročko a povzbudivý nadpis - "Vakcína je kotúľ vpred!"






Slováci totiž potrebujú normálne odborné informácie - pozitíva aj negatíva. Potrebujú vedieť, že vás to môže aj zabiť. Potrebujú vedieť, čo riskujú. Potrebujú poznať vedľajšie účinky. To fakt chceme tak veľa?




„Nie som opica, aby mi stačilo ukázať banán a pôjdem v stáde,“ vraví na očkovanie Belousová
Na Slovensku sa v týchto dňoch rozbieha kampaň zameraná na podporu očkovania. Expolitička Anna Belousovová má však na ňu ale negatívny názor. Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.






"Takáto jednostranná propaganda je priamo kritizovaná v najnovšej rezolúcii Parlamentného zhromaždenia Rady Európy, v ktorej sa jasne hovorí o potrebe informovať ľudí aj o negatívnych vedľajších účinkoch - tu na Slovensku musel až zomrieť človek na následky očkovania, aby "Duch Svätý" Krajčí vykoktal slovo "fragilita". Parlamentné zhromaždenie Rady Európy, v ktorom som roky pôsobil ako vedúci slovenskej delegácie, aj ako podpredseda zhromaždenia, vyzýva k tomu, aby očkovanie v žiadnom prípade nebolo povinné a aby nikto nebol tlačený do očkovania politicky, sociálne ani nijako inak."






Blaha podotýka, že v rezolúcii sa jasne píše, že ľudia, ktorí sa nedajú zaočkovať, nesmú byť nijakým spôsobom diskriminovaní. Ich voľba musí byť čisto dobrovoľná a informovaná. Presne o tomto hovoria v Smere od prvého momentu.






"Žiadne vychechňané Šeligy s ihlou v pleci. Žiadne vymývanie mozgov. Žiaden nátlak. Ale normálny racionálny prístup k občanom. Áno, aj v Rade Európe zdôrazňujú, že vnímajú očkovanie ako nádej, ale nerobia preto ešte zo seba propagandistické oddelenie Pfizeru. Naopak, v rezolúcii sa jasne píše, že treba venovať špeciálnu pozornosť tomu, aby sme zabránili farmaceutickým firmám, že budú bohatnúť na úkor verejných záujmov. Presne toto hovoríme - farmaloby sa nedá veriť!"






Túto rezolúciu prijali poslanci Parlamentného zhromaždenia naprieč politickým spektrom a prakticky zo všetkých štátov, počnúc Ruskou federáciou a končiac západnými mocnosťami.




Taraba: Štátom financovaná kampaň na očkovanie nespomína riziká, je klamlivá a neetická"
"Spustila sa kampaň na vakcináciu. Vystupujú tam herci, umelci, spisovatelia, moderátori a futbalista- Ani jeden z tých, čo v tej reklame vystupuje nevie o tej vakcíne nič. Vôbec nič." Natvrdo skonštatoval poslanec NR SR Tomáš Taraba. Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


"A viete, ako hlasovali slovenskí poslanci? Nijako. Neboli prítomní. Vo výpise z hlasovania po nich nie je ani stopy. Hlavne, že si dali špeciálne záležať, aby Blahu vyhodili z delegácie, hoci opozícia by mala mať právo nominovať svojho poslanca - Smeru v tom zabránili. Mňa vylúčili. A sami na rokovania Rady Európy kašľú. V slovenskej delegácii je neobsadené miesto pre Smer, lebo nás zarezali. Zato tam ako vedúca slovenskej delegácie svieti poslankyňa Anna Záborská z OĽaNo a dokonca poslanec Juraj Šeliga zo Za ľudí. Kde boli títo veľkí "demokrati", keď si mali plniť svoje povinnosti?"






Prečo nehlasovali o rezolúcii o vakcinácii? pýta sa poslanec. Keď sa vraj totiž treba predbehnúť pred zdravotníkov pri očkovaní, tak je papaláš Šeliga prvý v rade. Ale keď treba reprezentovať Slovensko v Rade Európy, tak sa fláka. Hanba!






"Nie, vakcína nie je sloboda. Ani úsmev. Ani kotúľ vpred. Je to vážna odborná medicínska otázka, vážne riziko, vážne rozhodnutie. Je potrebné ho robiť zodpovedne, dať ľuďom objektívne informácie a neoblbovať ľudí detinskou propagandou za 80-tisíc eur. Berte si príklad z Rady Európy, Matovičovci, a nerobte z ľudí stádo, ktoré treba silou mocou nahnať do ohrádky. Toto je cez všetky čiary!"




Samotest starostu Chrena baví internet: "Stačí prstom do..., ak necítite zápach, môže to byť korona"
Čínske (a tiež v Indii vyrábané) rektálne testy, zdá sa, nezaujali iba predsedu vlády počas jeho vianočného karanténneho rozjímania. Inú dimenziu v nich očividne objavil starosta bratislavského Ružinova Martin Chren. Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Ivan Brožík