Podľa exministerky Sakovej navrhovaná reforma polície nekorešponduje so samosprávnym členením Slovenska
30 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Bývalá ministerka vnútra Denisa saková si vypočula oboch kandidátov na funkciu policajného prezidenta. Súčasného dočasného policajného prezidenta Petra Kovaříka a šéfa LYNX komanda Štefana Hamrana. "Zdržala som sa hlasovania v oboch prípadoch z nasledovných dôvodov." A tie v nasledujúcom texte vysvetľuje.


"Každý z nich totiž predstavil svoju koncepciu rozvoja činnosti policajného zboru. Avšak obidve koncepcie mali veľmi podobné až rovnaké ciele, pravdepodobne vychádzajúce asi z identického materiálu - Reforma polície. Materiál, avizovaný ministerstvom vnútra od leta tohto roku, ktorý je zatiaľ veľkou neznámou pre verejnosť." Začína argumenty v statuse Hlasu - Sociálna demokracia na sociálnej sieti Denisa Saková.




Reprofoto FB (@Hlas - Sociálna demokracia)

"Podstata oboch prezentovaných koncepcií je zrušiť 8 krajských riaditeľstiev, vytvoriť 3 oblastné riaditeľstvá: západ, stred a východ a metropolitnú políciu Bratislava.
Popritom však máme na stole z ministerstva spravodlivosti novú súdnu mapu, ktorá navrhuje meniť vecnú pôsobnosť súdov. A proti ktorej sa búria sudcovia aj primátori. A v tomto komplexe prokuratúra zostáva absolútne nezmenená. " Píše Denisa Saková.


Exministerka pripomína závažný fakt: "Ani jedna reforma a nastavenie organizačnej štruktúry však neprihliada na aktuálne samosprávne členenie SR."


"Tri zložky, ktoré by mali spolu veľmi úzko spolupracovať a komunikovať pri vyšetrovaní a trestaní páchateľov trestnej činnosti. Efektivitu ich spolupráce navzájom, či skôr neefektivitu si neviem pri tomto nesystémovom nastavení vôbec predstaviť. Závladne tu úplný chaos. " Varuje Saková.


na záver statusu ešte jedna popznámka Denisy Sakovej: "Nerozumiem a nikdy nepochopím neprofesionalitu vznikajúcu v dôsledku absentujúcej koordinácie jednotlivých ministrov a ministerstiev pri tak závažných zmenách."


Podľa finančných teoretikov náš štát už nepotrebuje policajtov, rozhorčuje sa Saková
Bývalá ministerka vnútra Denisa Saková na svojom Facebooku tvrdí, že "Najmúdrejší vládni analytici na ministerstve financií spočítali, že vraj máme zbytočne veľa policajtov." Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič