Americkí vojaci vypili nemrznúcu zmes. Mysleli si, že je to alkohol
30 | 01 | 2021 I Diana Zaťková
Jedenásť amerických vojakov v aktívnej službe je v nemocnici po požití tekutiny, ktorú považovali za alkohol. Ukázalo sa však, že je to nemrznúca zmes, informuje portál RT.




"Vojaci vypili toxickú chemikáliu vo štvrtok počas 10-denného poľného cvičenia v areáli McGregor Range v Texase vo Fort Bliss," uviedla armáda s tým, že túto látku pili v domnení, že ide o „alkoholický nápoj“Čoskoro hlásili nevoľnosť a boli prevezení do nemocnice na ošetrenie.

"Všetci zranení pracovníci zostávajú v armádnom lekárskom stredisku Williama Beaumonta. Dvaja vojaci zostávajú ťažko chorí a sú prijatí na jednotku intenzívnej starostlivosti,“ uviedla v piatkovom vyhlásení hovorkyňa podplukovníka Fort Bliss Allie Paynová s tým, že ďalších deväť je stále „pod dohľadom a prísnym laboratórnym monitorovaním“.

Ruský vojenský priemysel vyvinul priam nadpozemský "nezničiteľný" materiál (VIDEO)
Donedávna iba vedecká fantastika, opäť premenená na realitu. Ruskí vedci vyvinuli špeciálny polymérový materiál, ktorý sa dokáže po poškodený sám regenerovať. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Prvé toxikologické výsledky naznačujú, že vojaci majú otravu etylénglykolom.

Paynová poznamenala, že vojenské predpisy „zakazujú konzumáciu alkoholu v prostredí cvičného terénu“, pričom v samostatnom vyhlásení uviedla, že látka bola „získaná mimo povolených distribučných kanálov zásobovania potravinami“.

Požitie etylénglykolu môže viesť k rýchlemu poškodeniu obličiek a dokonca k zlyhaniu orgánov, ak sa ho spotrebuje dostatok. Nie je jasné, koľko chemikálie každý vojak vypil. Presné okolnosti incidentu vyšetrujú miestni vojenskí predstavitelia, ako aj Veliteľstvo pre vyšetrovanie armády.

Zakladateľ Microsoftu Gates varuje pred ďalšou pandémiou
Zakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates varuje pred ďalšou pandémiou, ktorá podľa neho určite príde. Dovtedy sa musí veľa zmeniť. Konšpiračné teórie sú veľkým, „šialeným“ problémom, píše nemecký portál... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová