"Vyhrala koalícia, Slovensko prehralo" - poslanec Kmec o prijatej bezpečnostnej stratégii
29 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Bezpečnostná stratégia bola schválená a koalícia vyhrala. Pretlačila ju silou 77 poslancov, ale som presvedčený, že to nie je víťazstvom pre Slovensko." Povedal v presnom citáte Peter Kmec.


K dokumentu, prijatému Národnou radou Slovenskej republiky sa vyjadril poslanec Kmec v statuse na sociálnej sieti. V heslách vysvetľuje dôvody pre svoje konštatovanie:

Reprofoto FB (@Peter Kmec)


"- Nová stratégia reviduje dlhoročné zahraničnopolitické priority a strategickú spoluprácu Slovenska s USA stavia nad spoluprácu s EÚ, NATO a V4."

"- Bola prijatá bez skutočnej verejnej diskusie, čím vytvára riziká, že verejnosť sa bude cítiť oklamaná."

"- Koalícia neprijala návrh opozície odložiť schvaľovanie a ešte rokovať o väčšej rovnováhe v prioritách a strategických partneroch."

"- Dostatočne nezohľadňuje slovenské národné záujmy, predovšetkým tie ekonomické."

V závere statusu poslanec Kmec  píše, "že tento krok vládnej koalície narušil tichý konsenzus v oblasti zahraničnej politiky. Som presvedčený, že to v dlhodobom horizonte prinesie viac problémov ako benefítov pre Slovensko." Avizuje bývalý veľvyslanec v USA a poslanec Hlasu Kmec.

Raši a Kmec deklarovali podporu Pellegrinimu, Saková oznámi rozhodnutie čoskoro
Podpredseda Smeru-SD Richard Raši stojí za Petrom Pellegrinim, ktorý oznámil svoj odchod zo strany Smer-SD. Uviedol to na sociálnej sieti. Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | TASR