ODHALENIE: Vakcína, ktorá sa použila pri schvaľovaní bola údajne iná ako tá, ktorá sa používa na očkovanie
29 | 01 | 2021 I Gabriel Matta

"Čím nás to očkujú? Vakcína, ktorá sa použila pri schvaľovaní bola iná ako tá, ktorá sa používa na očkovanie", poukázuje na najnovšie informácie europoslanec Milan Uhrík.


Poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík sa téme očkovania proti ochoreniu Covid – 19 venuje dlhodobejšie. Jeho postoj k nej je jasný. Očkovanie podľa neho musí byť dobrovoľné a vakcína má byť riadne preverená.

Podľa Uhríka momentálne do popredia vystupujú dva problémy očkovania. Tým prvým je, že po očkovaní dochádzka k poškodeniu zdravia, občas aj k úmrtiu. Druhým problémom je, že vakcína bola schvaľovaná pod silným politickým tlakom aj napriek výhradám odborníkov.

O týchto tlakoch na schválenie vakcíny zo strany vedenia Európskej únie a farmaceutickej firmy Pfizer/BioNTech svedčia dôkazy v podobe uniknutých mailov. Je ich asi 20 a píšu o nich aj svetové denníky Le Monde a EU Observer. „Podľa vyhlásenia agentúry EMA boli niektoré z týchto správ hackermi „zmanipulované“, avšak agentúra pre francúzsky denník uznáva, že uniknuté e-maily odrážajú problémy a diskusie, ktoré sa uskutočnili,“ informuje Milan Uhrík.

Helsinský výbor obvinil Pfizer, že spoločnosť realizuje v Izraeli experiment na ľuďoch!
27 | 01 | 2021 | sefredaktor


Navyše existuje podozrenie, že vakcína, ktorá sa použila pri schvaľovaní bola iná ako tá, ktorá sa používa na očkovanie.  Uhrík sa na tieto problémy plánuje opýtať  Európskej komisie a očakáva, že tieto dilemy Európska lieková agentúra riadne vysvetlí.

„Nemôžu predsa na získanie licencie použiť jednu vakcínu, a potom do ľudí pichať niečo iné!“ skonštatoval na záver Milan Uhrík.
Po očkovaní zomrel človek už aj u nás

Prvý prípad úmrtia človeka po zaočkovaní vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech máme aj na Slovensku. Obeťou bol 79-ročný muž, ktorý mal viacero pridružených vážnych diagnóz. Po očkovaní zaznamenal nežiadúce účinky mierneho charakteru, ako sú horúčka a slabosť. O prípade informoval Štátny ústav na kontrolu liečiv. Podľa jeho hovorkyne je tento prípad podobný tým zo zahraničia. Aj v prípadoch známych z Nórska či Nemecka išlo o starších pacientov s viacerými chronickými diagnózami.

„Ide o prípad podobný tým, ktoré sú známe z Nórska, Nemecka či iných európskych krajín. Išlo o pacienta vo vyššom veku (79 rokov) s viacerými chronickými ochoreniami, ktoré pitva určila ako hlavnú príčinu úmrtia. K celkovému zhoršeniu zdravotného stavu tohto pacienta prispeli aj inak mierne nežiaduce účinky po očkovaní – horúčka a slabosť,“ uviedla hovorkyňa ŠÚKL Magdaléna Jurkemíková.

Očkovanie ľudí vo vyššom veku, ktorí majú navyše viacero zdravotných komplikácií, preto úrad odporúča nechať na individuálnom posúdení lekára.

Advokát: Všetky opatrenia treba zrušiť. Na Slovensku sa testovaná choroba nevyskytuje
Výsledky celoplošného testovania dokázali potrebu zrušenia všetkých opatrení. Po zverejnení výsledkov celoplošného testovania to zverejnil vplyvný právnik Peter Weis z advokátskej kancelárie Weis a Partners. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Peter Weis