Matovič reční davom ako Ježíš o spasení cez testovanie, konštatuje Draxler
29 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Exminister školstva z Ficovej vlády Juraj Draxler skritizoval masové testovanie u nás, aké nie je nikde inde na svete. Od nápadu hromadne testovať totiž upustili všetky vlády, ktoré to mali v pláne.


Slovensko je zrejme jediný štát na svete, kde sa masovo testuje už dlhé mesiace. A to najmä preto, že premiér Matovič je toho najväčším zástancom a propagátorom. Exminister školstva Juraj Draxler si však vo svojom statuse na sociálnej sieti všíma, ako sa vyvinula situácia s hromadným testovaním vo Veľkej Británii, ktorej testovaciu politiku, idúci vraj v našich stopách, Igor Matovič na začiatku velebil.
Slovensko je jediná krajina na svete, ktorá bláznivo praktizuje celoplošné testovanie

Britská vláda podľa Draxlera tiež rozmýšľala o masovom testovaní. „Vymyslel ho hlavný stratég premiéra Dominic Cummings, ktorý medzitým dostal padáka. Na jeseň tam nakúpili testy za 800 miliónov libier. Napriek tomu, že sa ozývalo extrémne veľa vedcov s varovaním, že nie je isté, či sa to dá spraviť tak, aby to bolo užitočné,“ píše hneď v úvode exminister školstva Ficovej vlády, podľa ktorého celú myšlienku nakoniec pochovalo novembrové pilotné testovanie v Liverpoole, ktoré ukázalo, že ide o neefektívne vynaložené prostriedky. Okrem Britov zvažovali celoplošné testovanie v Rakúsku, ale tam ho po námietkach odborníkov tiež radšej neuskutočnili.



„Ale ostala jediná krajina na celom kontinente, ktorá bláznovstvo praktikuje. Keď sa Igorko koncom leta dozvedel, že nejaké krajiny, napríklad spomínaná Británia, zvažujú masové formy testovania, zareagoval ako úplné decko: bolo to niečo nové, čo sa zvažovalo, tak rozhodol, že my budeme prví!!! Tej slávy!!! (A navyše neuškodí, že tie testy môže dovážať jedna firma z Trnavy, tak čo už, keď je práve tá taká šikovná?) A kým ostatní to medzitým zavrhli, a v Británii sa objavuje stále viac hlasov, koho za tú bláznivú myšlienku treba zavesiť niekam do prievanu, u nás to Igor celé poňal ako svoju životnú misiu, ako Ježíš reční davom o spasení cez testovanie. Biely plášť by mu k tomu pristal, veď aj Ježíš ho mal,“ píše v samom závere svojho statusu Juraj Draxler.

Juraj Draxler žiada oficiálnou cestou informáciu o duševnom zdraví premiéra
Juraj Draxler na svojom konte Facebooku oznámil, že si práve oficiálne vyžiadal podľa „Infozákona“ informáciu, či bol premiér Igor Matovič niekedy diagnostikovaný na niektorú z oficiálne klasifikovaných psychických porúch či porúch... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Petra Demková