„Matovič je zbabelec, ktorý zo strachu mlčí pri papalášizme svojich ľudí,“ perlí Belousovová
29 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Téma „papalášizmus“ na našej politickej scéne zaujala aj expolitičku Annu Belousovovú. Bývalá šéfka SNS si neodpustila, aby to, kto je vlastne papaláš, premiérovi jasne vysvetlila.


Papaláš, slovo, ktoré v ostatnom čase naberá u nás obludné rozmery aj preto, že ním, a s obľubou najmä politici, nazývajú už kadekoho a pre čokoľvek. Všimla si to aj Anna Belousovová, ktorá to premiérovi Matovičovi „vysvetlila“ vo svojom statuse na sociálnej sieti.
Bojí sa, že príde o koryto a moc a tak pri „svojich“ ľuďoch je premiér ticho

A expolitička začala naozaj zhurta. „Keď papaláš kritizuje papaláša.“ Bývalá šéfka národniarov vzápätí obrátila pozornosť na Igora Matoviča, ktorý by si mal, podľa nej, najskôr pozametať pred vlastným prahom. „A máte tam toho teda neúrekom nazbierané! Papalášsky sa vyvážate v opancierovanom aute s ochrankou. Papalášsky ste si robili dobrý deň z nariadení na svadbe svojho straníckeho kamoša. Papalášsky ste nerešpektovali s ministrom Naďom karanténu. Tvárili ste sa, že nevidíte papalášske správanie Kollára, ktorý v núdzovom stave zneužíval služobné vozidlo ako taxi službu pre svoju „kamošku“ a svoje postavenie počas pobytu v nemocnici. Papalášsky ste porušili nariadenia, keď ste zvolali koaličnú radu do priestorov nemocnice počas hospitalizácie predsedu parlamentu,“ vymenovala všetky, podľa nej, „papalášske“ maniere premiéra a niektorých jeho koaličných partnerov.



Ale nezostalo iba pri tom. „A čušali ste aj vtedy, keď váš vicepremiér ohrozoval zneužívaním svojho postavenia životy a zdravie občanov Slovenska rizikom šírenia nákazy pri letoch hore dole medzi Slovenskom a Anglickom. Chyby vidíte len na druhých. „Vaši ľudia“ sú podľa vás nedotknuteľní? Alebo ste jednoducho obyčajný zbabelec, ktorý čuší pri prejavoch papalášizmu svojich zo strachu, že príde o koryto a moc?“ pýta sa Belousovová v samom závere svojho statusu premiéra Matoviča.

Belousovová: "Znova by sa nám zišiel Jánošík." Ten súčasný chudobným berie a bohatým dáva
Žiaľ, doba sa mení. Politička Anna Belousovová uverejnila na svojom facebooku status, ktorým si pripomenula výročie narodenia Juraja Jánošíka. Čitatelia jej v komentoch pripomenuli, ako je to s tým dnešným Jánošíkom - Matovičom. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Michal Filek