Je premiér Matovič ešte vôbec príčetný? (Petr Bohuš)
29 | 01 | 2021 I

Slováci, je zle. Matovič nezvratne uveril, že je jediným človekom, ktorý rozumie problematike Covidu-19 a že nikto druhý taký na Slovensku už nie je. Matovič stratil kontrolu už aj sám nad sebou.


Ako inak sa dá vysvetliť, keď sa Igor Matovič na tlačovej konferencii v závere druhého projektu vynúteného celoplošného testovania, vyhlási za jediného človeka, ktorý môže koronakrízu riadiť.


Dáta o vývoji Covidu si Matovič vykladá po svojom a že niečo na jeho výrokoch nie je v poriadku, už začínajú chápať aj doteraz lojálni novinári. Čuduj sa svete, na tlačovkách začínajú klásť zvedavé otázky. Je jasné, že dáta môže ktokoľvek a kedykoľvek interpretovať rôzne. To sa dá vždy, ale s prekvapením zisťujeme, že u celoplošného testovania môžu byť dáta dokonca zmanipulované. Začínajú sa ozývať hlasy primátorov a starostov. Nakoniec sa dozvieme, že zmanipulované boli aj počty ľudí, ktorí sa testovania vo "vedeckých experimentoch" v novembri a januári zúčastnili. Milión sem, milión tam ...

Na začiatku chcel Matovič celoplošné testovanie, aby nebol Lockdown. Dnes majú Slováci oboje. Ako jediná krajina na svete. V počte úmrtí a počte pozitívnych sa ale nijako významne nelíši, všade je to viac menej podobné. Isté je, že vírus si robí čo chce, rovnako ako Matovič. Jeho celoplošné testovanie nefunguje a vyzerá to, že mu slúži len k dvom veciam. Aby si nad ľuďmi upevňoval svoju moc, tak to aspoň robia ľudia duševne indisponovaní, u ktorých pud manipulovať a ovládať druhých ľudí je silnejší ako akýkoľvek rozumný argument. Druhým jeho cieľom je celoplošnou účasťou na testovaní, legalizovať dôvod a spôsob obstarania testov cez malú trnavskú firmu.

Igor Matovič sa hodiny venoval predstave, že nám bude kontrolovať konečníky
28 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


Podľa brnianskeho biológa Omara Šerého antigénové testy neodhalia až 60 percent pozitívnych bezpríznakových ľudí. Dnes už aj malé deti vedia, že antigény nefungujú. Matovič to vie tiež, a preto stále opakuje absurdné vyjadrenia, že negatívne označený človek môže byť aj pozitívny, čím dokazuje, že mu nejde predovšetkým o medicínske opatrenia a zdravie národa, ale o neustále podrobovanie si ľudí a legalizáciu nákupu antigénových testov.

Premiér však prestal vnímať realitu a neuvedomuje si, že ľudia už jeho výplodom neveria a že tomu všetkému začali rozumieť sami a lepšie. Dnes je v krajine päť a pol milióna Slovákov, ktorí by koronakrízu riadili účinnejšie. Teda okrem niektorých ešte stále vystrašených ľudí a predovšetkým okrem jeho nohsledov, členov vlády, členov reálne neexistujúcej strany OĽaNO, koaličných poslancov a strán, a všetkých ich rodinných príslušníkov, ktorí im doposiaľ doma neboli schopní vysvetliť, že sa ako pomocníci štátu podieľajú na šialenosti jedného duševne nespôsobilého človeka, a že to všetko skôr alebo neskôr musí skončiť katastrofou, pretože aj v doprave nerešpektovanie pravidiel cestnej premávky nakoniec končí haváriou. Vrátane vodičov, ktorí ako prví začali porušovať pravidlá. Aj ich spolujazdcov.

Dnes vedľa Matoviča pravidelne vidíme ministra akoby so Štokholmským syndrómom, čiže človeka, ktorý je šťastný pod bičom tyrana, podobne ako Slovák v Pachovi, hybskom zbojníkovi, ktorý s pokorou podáva bič svojmu drábovi, aby ho zase udrel.

Iní Matovičovi súputníci sú mu v správaní podobní čoraz viac. Je známe a je preukázané, že približne 10 až 12 percent ľudí v okolí psychopata, sa stáva rovnakými psychopatmi. Ďalší ministri a kolegovia nie sú schopní vlastného rozumného úsudku a iní sú zasa schopní všetkého. V ich prípade je dôležitejší biznis než životy ľudí, pretože kto vie, či sa ešte niekedy do svojich výnosných pozícií navrátia. Preto je potrebné zo súčasnej situácie vytrieskať čo najviac.

Bývalý vyšetrovateľ Šátek odkrýva "sivú eminenciu" OĽaNO. "Kde zanechal stopu, tam tráva nerastie"
"Lukáš Kyselica - super špičkový šéf tímu Gorila." Nazval svoj status na sociálnej sieti niekdajší popredný policajný vyšetrovateľ Jozef Šátek. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Analógia a stále častejšie prirovnávanie Matoviča s Hitlerom a fašistami, nie je u jeho kritikov úplne od veci. Kto iný v histórii takou mierou pošliapaval ústavu a zákony, a riadiace pozície v štáte obsadzoval jednofarebnými kádrami. Ľudia môžu ísť do práce iba na základe papierika, ktorý nemá zo zdravotného hľadiska žiadnu cenu a neplatí už ani vo chvíli testovania. Pretože testovaní sa mohli kedykoľvek, akokoľvek a na čokoľvek od tejto chvíle  nakaziť.

Priepustka do práce. Nezmysel. Priepustka do prírody. Nezmysel. Nejde o to, že by ste mohli v lese nakaziť medveďa či veveričky a nejde ani o zvyšovaní imunity a starostlivosť o zdravie. Ide o číru demonštráciu sily. Podrobovanie národa.

Napodiv sa dnes spomedzi všetkých politikov za Slovákov najviac bije, na počudovanie clého sveta, práve Fico. Ten Fico, mnohými ľuďmi nenávidený mafián, ktorému stále nikto nič nedokázal, aby sedel v base, ako sa mu niektorí vyhrážali. Možno ani nie je čo dokazovať, kto vie, ale čo minimálne dokázal on sám, že kvôli svojmu skoršiemu arogantnému správaniu doviedol Slovákov k voľbe, ktorá im dnes vládne.

Mafiáni v kombinácii s fašizmom. Dnes sa Fico bije za Slovákov. Ako jediný politik sa správa ako štátnik. Uvažuje ako štátnik. Má to v hlave zrovnané ako štátnik. Ako nikto iný v krajine. Len škoda, že to nerobil skôr. S Troškovou alebo bez nej. Mohli sme si tragické skúsenosti s Matovičom a jeho neschopnými ľuďmi, či skôr ľuďmi schopnými všetkého, ušetriť. Súčasná situácia veľkou mierou padá aj na vrub Fica, je to aj jeho zodpovednosť.

Nech už je to ako chce, v ťažkých chvíľach je dôležité si pripomenúť, že aj nacisti sa po úvodnej veľkej sláve nakoniec dočkali Norimberského procesu. Na každého sa varí voda. Karma je zdarma. Do tej doby, však bohužiaľ platí, zachráň sa, kto môžeš. Zalezený je predseda Národnej rady, zalezená je prezidentka. Akoby sa ich to netýkalo, ako by ani neboli na Slovensku. Preto Slováci nezabudnite, kto sa ako choval vo vypätých chvíľach, kto stál za vami a kto na vás kašľal. V najbližších voľbách to budete potrebovať, teda ak budete chcieť žiť lepšie.

„Hanba je tejto vláde a aj tým z koalície, ktorí sa tvária, že nič nevidia,“ odkazuje Beňová
Skríning, ktorý si pre nás v uplynulých dňoch pripravil premiér, už vadí aj europoslankyni Monike Beňovej. A nielen to, po vôli je nie je ani nenákup lieku proti Covidu či očkovanie. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Hrozivá skúsenosť s aroganciou moci, duševné postihnutie, bezbrehá ľahostajnosť a hlúposť, a pre mnohých ľudí aj na vlastnej koži zaužívaným a neopísateľným zlom, do budúcnosti môže pomôcť. Skúsenosti na nezaplatenie. Snáď budú voliči uvážlivejšie premýšľať koho voliť, koho nevoliť. Známe osobnosti, preverené časom a svojím správaním, v dosahu ich domovov. Alebo voliť ľudí odniekiaľ z ďaleka, nezodpovedných zabávačov s falošnými titulmi, ktorým doma peňaženku plnia manželky. Politikov, ktorých koníčky stoja vysoko nad záujmami ľudu. Neznáme právničky zo skládok s pochybnosťami okolo vzniku ich pôvodných profesií.

V istom zmysle môžeme byť aj napriek všetkému našťastie radi za Covid, ktorý ľuďom toto poznanie neskonale urýchlil. Ťažko povedať, ako dlho by sme odhaľovali psychopatov, lúpežníkov a zlodejov v časoch normálnych. Hovorí sa, že človeka poznáš, keď sa láme chlieb. V núdzi poznáš priateľa.

Až sa bude na konci tohto smutného príbehu rekapitulovať a hodnotiť, Matoviča pred väzením za jeho trestuhodné činy možno zachráni v jeho prípade toľkokrát spomínaná psychiatria. Čo zachráni tých ostatných, ktorí mu pomáhali či trebárs len nečinne prizerali a súhlasili s tým, čo robil, ťažko povedať.

Helsinský výbor obvinil Pfizer, že spoločnosť realizuje v Izraeli experiment na ľuďoch!
27 | 01 | 2021 | sefredaktor