Božie mlyny, Očistec, Babylon aj Judáš: Obvinení sa priznávajú, spolupracujú
29 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Úrad špeciálnej prokuratúry dnes informoval o trestných veciach policajných akcií Božie mlyny, Očistec, Babylon a Judáš. Šokujúce je, že okrem zadržaných ľudí bolo zaistených aj 1-mil. 341-tisíc eur, ktoré pochádzajú z trestnej činnosti.


O akciách Božie mlyny, Očistec, Babylon aj Judáš elitných policajtov z NAKA informovali dozoroví prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry. Doslova neuveriteľné je, že pri týchto akciách bolo zaistených aj jeden milión 341-tisíc eur pochádzajúcich z trestnej činnosti. V prípade splnenia podmienok celá suma prepadne v prospech štátu. Suma ale nemusí byť konečná, pretože vyšetrovanie ďalej prebieha, uvádza portál ta3.com.
Z osemnásť obvinených v akcii očistec sa desať priznalo

Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek uviedol, že pri akcii Božie mlyny sa až šesť osôb úplne priznalo k skutkom, ktoré sú im dávané za vinu. Navyše, výpovede obvinených, ktoré sa postupne začali vynárať a spájať do ucelených celkov, boli podporené aj ďalšími dôkazmi. Trom osobám došlo k zaisteniu majetku, keďže je predpoklad, že v prípade odsúdenia im majetok prepadne. Niektoré osoby, ktoré sa priznali, boli vylúčení na samostatné konania.

Prokurátor Ondrej Repa informoval, že v akcii Očistec bolo vznesené obvinenie 18 osobám a tri osoby boli vylúčené na samostatné trestné konanie. V tomto prípade ide o korupčné delikty a zneužívanie právomocí verejného činiteľa. Sedem osôb je stíhaných väzobne, z toho päť v tejto veci, dve v iných veciach. Jedna osoba bola prepustená, keďže dôvod väzby pominul. Z 18 obvinených sa priznalo 10 osôb, ktorých výpovede sú tiež podporované ďalšími svedeckými výpoveďami, podporilo ich výpoveď piatich svedkov. Nejde teda o výpoveď jedného či dvoch kajúcnikov. Naďalej existujú podozrenia z trestnej činnosti, kde ešte obvinenia nepadli. Stále sa vykonávajú ďalšie výsluchy, bolo vypočutých všetkých 18 osôb.

Škandál: Lučanský mal zobrať na úplatkoch viac ako pol milióna!“
Tak to je skutočná bomba. Bývalého prezidenta policajného zboru Milana Lučanského usvedčuje jeho kolega z brania viac ako polmiliónového úplatku. Diať sa to malo už aj za ministra Kaliňáka a šéfa polície Gašpara. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Majetky prepadli aj osobám, ktoré s políciou spolupracujú

Vo všetkých akciách NAKA je naplánovaný rad ďalších výsluchov, ktoré budú prebiehať celý mesiac február. Došlo tiež k zaisťovaniu majetku, pričom ôsmim osobám zaistili celý majetok. Týka sa to aj osôb, ktoré spolupracujú. Ani tí teda, podľa dozorujúceho prokurátora, nemajú zaručenú beztrestnosť. Od 1. januára je zaisťovanie majetku efektívnejšie.

V akcii Babylon bolo vznesené obvinenie piatim osobám, väzobne sú stíhané tri, voči jednej osobe bolo obvinenie zrušené. Medzičasom sa k trestnej činnosti priznal jeden obvinený v celom rozsahu. Zatýkalo sa však aj dnes. Národná kriminálna agentúra zadržala v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho a ďalších osem osôb.

Makó si môže vydýchnuť. Prokurátori podmienečne zastavili jeho trestné stíhanie!
Toľko toho Ľudovít Makó vyšetrovateľom narozprával, až sa ho prokurátori rozhodli podmienečne pustiť na slobodu a jeho trestné stíhanie voči nemu zastaviť. Pravdou však je, že nebyť Makóa polícia by zrejme nikdy obludnú chobotnicu v polícii... Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.