Zuzana Čaputová odkazuje vláde: Nie som prezidentkou koalície
28 | 01 | 2021 I editor01hd
Prezidenta Zuzana Čaputová v podcaste Zjednotená krajina vysvetľovala, prečo kritizuje niektoré zákony z dielne Igora Matoviča. Odkázala, že nie je prezidentkou koalície. Reagovala tak na nespokojnosť niektorých vládnych politikov s jej postojmi, píše portál Pluska.

"Nie som prezidentkou koalície, nie som prezidentkou opozície. Veľmi sa snažím byť prezidentkou občanov, ktorí ma zvolili, aj tých, ktorí ma nevolili a dôverujú mi," vysvetlila svoju častú kritiku proti krokom vlády prezidentka. Zákony, ktoré skúma vraj neposudzuje podľa navrhovateľa, ale podľa ich opodstatnenia.

Potvrdila, že so svojím tímom skúmajú každý jeden detail noviel zákonov. "Keď som naznačila, že strážime hranice ústavnosti a nazvem to takto - zjavnej nesprávnosti. Pokiaľ však ide napríklad o iný politický názor alebo názor riadenia krajiny, je to legitímne, že parlament ako zákonodarca prijme nejaké odporúčanie právnej  úpravy. A aj keby som sa s ním nezhodovala, parlament je tvorca právnej legislatívy, nie prezident," uviedla podľa Plusky Zuzana Čaputová.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/01/28/belousovova-caputovu-nezaujima-ze-deti-nechodia-do-skol-ale-stara-sa-ci-si-mozu-zahulit-marisku/