Primátori a starostovia: zdrvujúca kritika vlády - MÁME TOHO DOSŤ!
28 | 01 | 2021 I sefredaktor

Únia miest Slovenska (ÚMS) podrobila vládu Igora Matoviča zdrvujúcej kritike pre jej neschopnosť organizovať  boj s pandémiou. "Zástupcovia miest sú šokovaní, že štát neberie mestá a samosprávy ako relevantných partnerov a súčasnú situáciu nemá vôbec pod kontrolou," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení únie po stredajšom online rokovaní so zástupcami členských miest.



"Žiadame predsedu vlády, aby prehodnotil svoju rétoriku na adresu miest a samospráv a bral ich ako relevantných partnerov, bez ktorých nie je možné riešiť žiadnu krízu," apeluje na premiéra Matoviča únia.



Mestá, uvádza sa vo vyhlásení, sú sklamané z priebehu rokovania Ústredného krízového štábu. Súčasnú situáciu považuje za mimoriadne nejasnú a frustrujúcu. „Vládne tu chaos a frustrácia. My jednoducho nevnímame, že štát dostatočne reflektuje na odporúčania odborníkov a sme zmätení..." vyjadril sa k situácii prezident ÚMS Richard Rybníček:





Opis fotky nie je k dispozícii.


ÚMS sa jednoznačne ohradzuje voči nekorektnej a zmätočnej komunikácii výsledkov skríningového testovania, ktoré vláda posledné dni priebežne zverejňovala. Apelujeme na to, že je nutné, aby vychádzala z finálnych a overených údajov tak, aby nedochádzalo k dezinformáciám a a zmätočným reakciám, uvádza sa vo vyhlásení.


"V týchto ťažkých chvíľach považujeme za kľúčovú predovšetkým korektnú spoluprácu, aby sme sa všetci dokázali maximálne sústrediť na efektívne riešenia tejto mimoriadne náročnej krízy, ktorú Slovensko a celý svet prežíva," zdôrazňuje v dokumente ÚMS.