Prezidentka Čaputová opatrne o dekriminalizácii marihuany: Je to na diskusiu
28 | 01 | 2021 I sefredaktor
Vysoké tresty za držanie marihuany a väzenie pre rodičov, ak ich deti nechodia do školy, sú na úvahu o systémových zmenách v oblasti prísnosti sankcií. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová, informuje TASR.

Prezidentka sa podľa vlastných slov  rozprávala o zmene legislatívy aj s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. "Fakt je, že by to malo postupne podľa môjho názoru smerovať k poctivej odbornej debate o tom, či takáto výška trestu za niektoré skutky, ktoré nemajú podľa mňa takú spoločenskú nebezpečnosť, nie je zrelá na zmenu," povedala prezidentka. Dodala, že spoločenská objednávka na zmiernenie legislatívy v týchto oblastiach je už dlho.

Hlava štátu  zhodnotila súčasnú pandemickú situáciu a celoplošné skríningové testovanie. Uviedla, že všetky prijaté opatrenia spolu s testovaním prispeli k tomu, že sa epidemiologická situácia na Slovensku mierne zlepšuje. "Dúfam, že to bude pokračovať, stále je dôvod byť ostražitý a pozorný, ale máme dôvod sa potešiť, že nám čísla klesajú," skonštatovala Čaputová v podcaste.