Po menšom oteplení k nám dorazí biela nádielka
28 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Niektoré časti Slovenska sú síce ešte stále pod snehom, iné ho po oteplení už nemajú. To by sa ale dnes a zajtra malo zmeniť, pretože na Slovensku opäť zasneží, informuje portál tvnoviny.sk.


Krátke oteplenie vystrieda na Slovensku ďalšia vlna výdatného sneženia. Tá ba mala doraziť už dnes po 17. hodine. Rozsnežiť by sa malo postupne od západu na viacerých miestach krajiny, pričom do polnoci na piatok by už malo snežiť na takmer celom území,
„Západniari“ si snehu veľa neužijú, pozor treba dať na poľadovicu

Počas dnešnej noci do zajtrajšieho rána by malo na väčšej časti Slovenska napadnúť od troch do siedmich centimetrov snehu, na horách až do desiatich centimetrov. Výnimkou by mal byť krajný juhozápad nášho územia, kde to podľa IMeteo vyzerá skôr na dážď alebo dážď so snehom, v dôsledku čoho hrozí na cestách poľadovica.

Nepôjde však o ojedinelé sneženie, pretože podľa súčasných predpovedí by sme sa snehovej pokrývky mali dočkať aj v piatok popoludní. Platiť to však bude skôr pre stred a východ Slovenska, lebo v ten deň treba na západe viac rátať s dažďom.