Mazurek sa lúči s ĽSNS: Uvedomil som si, že hnev, nebodaj nenávisť sú len slepou uličkou
28 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Poslanec Milan Mazurek oznamuje odchod z ĽSNS, hodnotí svoje doterajšie pôsobenie v politike a priznáva sa, že ako mladý človek sa nechal strhnúť hnevom a nenávisťou. Hovorí o tom vo videu, ktoré umiestnil na sociálnej sieti.


Poslanec uvádza, že do politiky vstúpil ako 22-ročný, čím sa stal jedným z najmladších poslancov na Slovensku. Nikdy vraj neplánoval politickú kariéru, ale chce zmeniť Slovensko k lepšiemu.

„Je čas si úprimne priznať, že ako veľmi mladý človek som urobil chyby a povedal veci, ktoré s odstupom času nepovažujem za správne,“ tvrdí Mazurek.

„Každý človek sa v živote vyvíja a s ním sa vyvíjajú aj jeho názory a životné postoje. Ja sám som si naplno uvedomil, že hnev, nebodaj nenávisť, sú len slepou uličkou. A práve naopak, že všetky problémy alebo konflikty je potrebné riešiť inteligentne a v pokoji,“ vyznáva sa poslanec.



Až keď sa stal otcom si vraj naplno uvedomil, čo je v živote skutočne dôležité. „Uvedomil som si obrovskú mieru zodpovednosti, ktorú máme voči našim deťom a vlasti, ktorú nám naši predkovia vybojovali a zanechali,“ hovorí  „V politike som získal aj množstvo skúseností a dnes už veľmi dobre viem, že takto sa politika skrátka robiť nedá,“ tvrdí Mazurek.

Zo svojich národných, kresťanských a sociálnych hodnôt podľa neho nesmieme nikdy ustupovať. Práve naopak, musíme ich vždy presadzovať razantne, no odborne a slušne.

„Myslím si, že priznať si chyby robí chlapa chlapom. A práve preto sa chcem z tohto miesta ospravedlniť všetkým tým, ktorých sa moje chyby vychádzajúce z mladíckej nerozvážnosti mohli dotknúť. Zároveň si však myslím, že by som mal dostať šancu ukázať, že to myslím úprimne. Môj zápas za spravodlivé a lepšie Slovensko pre nás všetkých nikdy nemienim vzdať. Chcem však, aby sme v odkaze našich velikánov kráčali vždy odhodlane, s hrdosťou a dôstojne,“ uzatvára Mazurek.

Truhla pred Matovičovým domom? "Symbolizovala pohreb demokracie", tvrdí Mazurek
Mazurek nevníma truhlu na proteste pred domom premiéra ako vyhrážku: „Truhla symbolizovala pohreb demokracie, ktorú tu Matovič zničil.“ Nicholsonová označila demonštrantov za „ouce“. Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Petra Demková