„Kežmarok sa už testovať nebude!“ odkazuje vláde primátor Ferenčák
28 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Primátor Kežmarku a poslanec Národnej rady SR za Hlas-SD Ján Ferečnčák na sociálnej sieti odkazuje vláde, že u nich sa už testovať nebude.


Igor Matovič ani minister zdravotníctva Marek Krajčí doteraz poriadne nevysvetlili, prečo boli také veľké rozdiely medzi číslami pozitívne testovaných v niektorých mestách či obciach a u tých, ktoré mali oni. Rozhnevalo to aj primátora Kežmarku Jána Ferenčáka, ktorý svoju nevôľu s vyjadril v statuse na sociálnej sieti.

„Bez ohľadu na osobné útoky premiéra Matoviča voči mne, som veľmi rád, že Kežmarok už nebude súčasťou pochybného experimentu v podobe celoplošného testovania,“ napísal.



 

„Jasne som viackrát upozornil, že dáta prezentované premiérom nesedia s realitou a som rád, že došlo k náprave. Lockdown a úspešné dobrovoľné očkovanie sú kroky, ktoré vedú k úspechu s koronavírusom. Som veľmi rád, že mesto ušetrí peniaze, ktoré môžem použiť na službu pre občanov, ktorí tu žijú, a nie na politickú kampaň predsedu vlády,“ vyhlásil primátor a poslanec Ferenčák.

Pri prvom zverejnení výsledkov mal mať okres Kežmarok 1,22  percenta pozitívnych ľudí, pri druhom iba 0,86 percenta.

V Pezinku, na Kysuciach aj v Stropkove sa búria. Zverejnené čísla s tými našimi vôbec nesedia!
Po celoplošnom skríningu vyšiel premiér Igor Matovič s číslami, ktoré mali prezradiť, ako na tom Slovenskom s počtom odhalených nakazených je. Jeho počty nesedeli s tými, ktoré mali niektorí primátori a starostovia, takže tí sa okamžite... Čítať ďalej
27 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.