Aktuálne: Na Slovensku bolo zemetrasenie so silou 3,2 magnitúdy
28 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

O zemetrasení južne od Handlovej informovali Topky, ktorým to potvrdil Kristián Csicsay z Ústavu vied o Zemi SAV. Seizmológovia namerali zemetrasenie o sile 3,2 magnitúdy. Handlová ani okolie neeviduje žiadne škody.


Epicentrum zemetrasenia bolo pri Novej Lehote v Handlovej. „Vo štvrtok o 9:16 SEČ došlo na strednom Slovensku k zemetraseniu s epicentrom približne 8 km juho-juhovýchodne od Handlovej s magnitúdom 3,2,“ spresnil Ústav vied o Zemi SAV, ktorý kvôli analýze zemetrasenia žiada občanov, aby vyplnili potrebný dotazník.

„Prosíme občanov, ktorí účinky zemetrasenia pocítili, aby čo najskôr vyplnili dotazník. Údaje od každého pozorovateľa sú cenné, a preto je užitočné, aby dotazník vyplnili aj blízki susedia, ak zemetrasenie pozorovali,“ uviedol Geofyzikálny ústav SAV.

Vedci potvrdili zemetrasenie na Slovensku: Poschodia sa triasli a vylievala sa voda z akvárií
Na Slovensku pocítili ľudia v utorok krátko popoludní zemetrasenie z Chorvátska v Bratislave, Trnave, Šamoríne aj v Nitre a v Komárne. Ako prvý vás o ňom pred niekoľkými desiatkami minút informoval Hlavný denník. Zisťovali sem pre vás ďalšie... Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Ivan Brožík