Erik Tomáš: Matovič sa priznáva k zodpovednosti za tisícky mŕtvych, ale neodstúpi
27 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Poslanec Hlasu-SD Erik Tomáš postrihal a na verejnej sieti uverejnil video, v ktorom sa premiér Igor Matovič priznáva k zodpovednosti za tisícky mŕtvych ľudí. Opozičný politik konštatuje, že šéf vlády ani napriek tomu neodstúpi.


Igor Matovič si vyjadreniami poštval množstvo ľudí a poslanec Erik Tomáš patrí medzi nich. Tentokrát chcel vo videu na sociálnej sieti poukázať na to, že premiér sa priznáva k zodpovednosti za obete, odísť z funkcie však nechce.

Matovič najskôr za stovky a tisícky mŕtvych vinil ministra Richarda Sulíka, potom to zahmlil, že niekto je zodpovedný za tisícky mŕtvych, aby napokon vzal vinu za obete koronavírusu na seba

„Môžete mi pripisovať týchto štyritisíc obetí, ja si ich beriem na svoje ramená, ale hovorím celú pravdu, aká je,“ vraví vo videu Igor Matovič. „Niekto sa ale jednoducho na to vykašľal, pretože tie životy mu neboli toho hodné,“ hľadá vzápätí vinníka v niekom inom.

Na otázku novinárky, či neplánuje prenechať boj s koronavírusom na niekoho iného, premiér odpovedal: „A čo vám vadí? Povedzte mi, kto tu bude ten, kto tu bude pred ľuďmi za idiota, kto si nechá na sebe orať, aby presadil dobrú vec. Ukážte mi toho človeka, ktorý to bude robiť, vyberte si ho a ja ho v pohode poverím,“ odpovedá Matovič.



„A ja pôjdem vyložím si nohy a budem pozerať, ako tu máte tri, štyri tisíc prípadov denne., pokračuje Matovič.

V médiách síce už návrhy na Matovičovho náhradníka padli, aj prezidentka Zuzana Čaputová odporúčala premiérovi, aby vedením boja proti vírusu poveril niekoho iného a on sa viac venoval vedeniu republiky.

„Pani prezidentka by si v prvom rade mala preštudovať svoje kompetencie. Myslím si, že takéto odporúčania medzi jej kompetenciami nie sú. Pani prezidentka je štátny orgán a štátne orgány môžu konať to, čo im zákon dovoľuje, teda v jej prípade ústava. Áno, že teraz pomenujem pravdu, a tým pádom to padne aj na moju hlavu, a tak teraz čo sa mám tváriť, že tým štyrom tisíckam obetí sme nemohli zabrániť? Mohli sme im zabrániť, samozrejme,“ končí Tomášovo video z premiérovej tlačovej konferencie.

Blaha: Matovičova duševná choroba je nákazlivá, šíri sa po celej zemeguli
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha v novom statuse na sociálnej sieti tvrdí, že celoplošné testovanie bolo fiaskom. Postoj vlády Igora Matoviča k udalostiam v Rusku dokonca označil za premiérovu nákazlivú duševnú chorobu. Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.