Vláda vytvorila diabolský kruh zla, vydierania, sociálnej genocídy a bezprávia, tvrdí Baránek
26 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Liek Ivermectin by mal byť jedným z tých, ktorý môže pomôcť v boji proti koronavírusu. Vláda ho však zatiaľ odmieta za čo ju politický analytik Ján Baránek podrobil veľkej kritike.


Boj proti koronavírusu naberá vo svete na obrátkach. Vedci, okrem očkovacích vakcín, hľadajú lieky, ktoré by šírenie tejto pandémie mohlo spomaliť a ľuďom pomôcť v liečbe. Nad jedným z nich sa vo svojom statuse na sociálnej sieti zamýšľa aj riaditeľ agentúry Polis a politický analytik Ján Baránek.
Vláda tára o tom, koľko kto má koľko životov na svedomí, ale nezachraňuje ich

Ján Baránek síce na obrázku ukazuje liek Noromectin, ktorý je pre kone, ale v podstate ide o Ivermectin, ktorý tiež používajú najmä zverolekári. Noromectin je podľa Baráneka použiteľný aj pre človeka, no jeho užitie je na zatiaľ vlastné riziko. „Ale čistota veterinárnych prípravkov de facto zodpovedá humánnym prípravkom. 0,75 gr tohto prípravku pre kone je jedna dávka pre človeka, ktorý váži 70 kg. Cena jednej dávky je, keď preženiem marže a dopravu a ja neviem čo, maximálne 3 eurá, v balení na obrázku je cca10 dávok,“ píše v statuse Baránek, podľa ktorého tu vyvstáva otázka, prečo vláda, namiesto nezmyselného a predraženého testovania, nedovezie humánny Ivermectin napr. z Indie, kde jedna dávka stojí asi 0,7 eura.



„Naopak. Dodávku Ivermectinu pre žilinskú nemocnicu colnica vrátila do Indie, keďže musíme dodržiavať zákony. Naozaj, vy chrapúni? Opakujem, pokiaľ by ste si mysleli, že ide o preklep – ste CHRAPÚNI. Ivermectin naozaj zachraňuje ľudské životy,“ rozohnil sa politický analytik a pokračuje. „Tárate tu o tom, kto koľko ľudských životov má na svedomí. Ale nezachraňujete ich! Namiesto toho testujete! Je toto normálne? Je toto morálne? Je to etické? Uvedomte si – vy ste tu pre občanov a máte konať v ich najlepšom záujme a máte ich chrániť! Namiesto toho robíte čo...??? Vadíte sa, testujete ako zmyslov zbavení, porušujete bezprecedentne Ústavu SR, zneužívate núdzový stav...“
Vláda vytvorila diabolský kruh zla, vydierania, sociálnej genocídy a bezprávia

Popri núdzovom stave Baránek vláde vykričal aj iné veci. „Budete si ho musieť predlžovať až do konca volebného obdobia, lebo ľudia vás roznesú v zuboch. Žiadna pomoc pre skrachovaných a krachujúcich podnikateľov, len výhovorky, prečo a kto na pomoc nemá nárok. Vytvorili ste diabolský kruh zla, kedy bez zdrapu papiera beriete netestovaným ľuďom slobodu, kedy nedávate pomoc tým, ktorí nemajú zaplatené odvody a tí ich nemajú zaplatené, lebo krachujú. Čo za systém ste stvorili? Systém zla, vydierania, sociálnej genocídy a bezprávia.“ Baránekovi vadí, že nekoná nielen parlament, ale ani prezidentka či generálny prokurátor. „Potom sa budete musieť zodpovedať. A to sa budete, verte mi,“ odkazuje riaditeľa agentúry Polis.

Baránek Matovičovi: "Plagiátor cvičí s vedeckými kapacitami. To je prípad pre psychiatra, inde by boli ľudia v uliciach"
"Je pred nami politicky búrlivý rok, myslí si politický analytik Ján Baránek. Upozorňuje, že “padáme doslova do sociálnej priepasti” a nemôžeme vyhadzovať peniaze len na testy, ale treba aj zachraňovať ľudí. “Pokiaľ parlament nepovie „dosť!“, budú... Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


„Naozaj mám veriť, že ste až takí idioti, že v mene zachovania stability koalície ste súhlasili s tým, aby obsedantná porucha vášho šéfa vyhnala opäť na testovacie miesta milióny ľudí, pričom vy viete, že je to nezmysel? Hovoria vám to vedci. Všetci relevantní vedci a vy viete, že svet sa z toho smeje. Naozaj mám veriť, že vy toto všetko viete a nekonáte? Naozaj? No, ak áno, aj za toto sa budete zodpovedať. Viete prečo? Lebo za vami neostávajú pokazené vajíčka, ale ľudské osudy, mŕtvi... A vy viete, čo máte robiť a nerobíte to!!! Toto (!) je váš ťažký hriech, ktorý z vás nikto nezmyje!!! S týmto budete žiť a s týmto budete umierať,“ píše ďalej vo svojom status už poriadne rozohnený Baránek. „Ale zatiaľ sa duste vo vlastnej ľahostajnosti, chamtivosti, zbabelosti... Určite sa pýtate, kto vás zoberie na zodpovednosť. Neviem. Neviem, či to bude ľudská spravodlivosť. Ale Božia určite. Len potom sa bojte, aby ste sa neškvarili v pekle. Mimochodom, ak nie ste veriaci, to vôbec neznamená, že vás Božia spravodlivosť nedostihne. Dostihne a budete prekvapení. Potom mi dáte za pravdu,“ končí svoje mimoriadne kritické riadky politický analytik.

Baránek: Matovič vytvoril magický kruh zla, z ktorého sa nedá vystúpiť
Politológ Ján Baránek na svojom profile na facebooku včera uverejnil video. Tvrdí v ňom, že práve preto, že je zodpovedný, testovať sa nepôjde. Vláda nám zobrala slobodu, naše deti nebudú mať čo jesť, a Slováci sa idú postaviť do radu, kde sa môžu... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Michal Filek